Första sydkoreanen i Allsvenskan

När Allsvenskan drog i gång i början av april så var det historiskt. För första gången är en sydkorean med i ett av lagen.

Den 19-årige Soo Yong-yoon blev i mars klar för Djurgården, vilket gjorde honom historisk eftersom han är den första sydkoreanske spelaren med i ett allsvenskt lag. Det lär dock dröja ett tag innan vi får se honom i Djurgårdens a-lag då han behandlas som en talang och utvecklas med andra spelare i samma situation i Djurgårdens U21 lag. Soo kom från utvecklingslaget Nike Academy i England som specialiserar sig på spelare under 20 och hjälper dem att utvecklas och hitta en proffsklubb. Han lyckades med att imponera på Djurgårdens sportchef och blev erbjuden att åka med till deras träningsläger i Turkiet där han fortsatte att imponera och till slut blev erbjuden ett treårs-kontrakt med klubben. Han är främst tänkt att spela centralt på mittfältet men kan även tänkas att användas på andra platser på mittfältet.

Soo säger själv att han är glad över att få chansen i Djurgården med många bra spelare och att han trivs i Sverige men att det är väldigt annorlunda för honom. Främst nämner han att han inte är van vid kylan i Sverige men att han hört att det är betydligt varmare på sommaren. Han säger även att hans styrkor är passningsspelet och snabbheten och att han gör en del mål.

Källa: 1, 2, 3

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av