Anyang Halla till final men inte längre

I finalen av Asia League Ice Hockey stod tillslut japanska Tohoku Free Blades som vinnare. I finalserien, där det lag som först når 3 vinster står som den slutgiltiga vinnaren, orkade inte koreanska Anyang Halla hålla emot.

Anyang Halla, som tog flest poäng under hela grundserien, var en av favoriterna till att vinna titeln. Laget har tidigare vunnit 2 gånger, säsongen 2010 samt 2011.

Eftersom man lyckades vinna grundserien gick man direkt vidare till semifinal. Väl där ställdes man mot rivalerna High1, även de från Sydkorea. High1 hade tidigare i slutspelet slagit ut Oji Eagles i kvartsfinal. Det blev en oväntat enkel resa för Anyang Halla mot sina landsmän, då man gick obesegrade genom mötet. I finalen tog det dock stopp. Japanerna vann 3 raka matcher och stod därmed som slutgiltiga vinnare. Slutspelets bästa spelare utsågs till Tohoku Free Blades Go Tanaka.

anyang_halla_sports_complex_arena

Vad är då Asia League Ice Hockey? Ligan startades år 2003 och är den högsta ishockeyligan i Asien. I ligan spelar 3 lag från Sydkorea, 4 från Japan, 1 från Kina och nykomlingen för denna säsong, ryska Sakhalin Sea Lions. I ligan huserar mestadels spelare från de olika asiatiska länderna men även många bra ishockeyspelare från Kanada och USA har etablerat sig i ligan.

Eftersom Olympiska vinterspelen 2018 kommer att hållas i Sydkorea har en storsatsning även gjorts inom ishockeyn. Inför säsongen 2013 skapades klubblaget Daemyung Sangmu. I laget spelar enbart sydkoreanska spelare och tanken är att de tillsammans ska kunna utvecklas och skapa ett slagkraftigt lag till mästerskapet 2018.

Då jag själv också spelar ishockey och är väldigt hockeyintresserad ska det bli väldigt spännande att följa deras resa!

Källor: 1, 2, 3, 4

Jan Isaksson

20-årig hockeyspelare som bor i Umeå. Vänner, familj och TV-serier är det som för närvarande fyller vardagen. Är för övrigt även en kpop fanatiker som älskar allt som har med Korea att göra.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av