Megan Lees kontrakt ogiltigförklarat

Det var i juli 2012 som Megan Lee skrev under ett femår långt kontrakt med Soul Shop Entertainment. Hon debuterade i april 2014 och i november samma år ansökte hon om att få sitt kontrakt annullerat. Den 20 mars fick hon sin vilja igenom, då Seouls centrala distriktsdomstol förklarade hennes kontrakt ogiltigt.

I november förra året gick en representant för Megan Lee ut och förklarade att skälet till att hon ansökt om att få sitt kontrakt annullerat berodde på att Soul Shop Entertaintment hade anmält henne till en musikal utan hennes tillåtelse, att hon hade behandlats orättvist av ledningen, samt att hon under upprepade tillfällen blivit verbalt misshandlad av grundarens (Kim Tae Woo) fru och svärmor.

Direkt efter att domen hade fallit sa domaren följande:

”This exclusive contract is an excessive invasion of occupational freedom, as well as personal rights and autonomy. It therefore would be difficult to acknowledge its validity.”

En representant från Soul Shop Entertainment har gått ut och meddelat att de kommer överklaga domen och att de är beredda att ta ärendet till högsta domstolen. De har även fyllt i en stämningsansökan mot Megan Lee i syfte att förbjuda henne från att delta i någon aktivitet kopplad till underhållningsbranschen.

Megan Lee är just nu högaktuell i den nya serien Make It Pop som kommer börja sändas på Nickelodeon under våren.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av