Koreanskt deltagande i VM i Falun

Förutom många svenska medaljer fick vi även se koreanskt deltagande i årets VM i skidor som ägde rum i Falun, Sverige. Med bara cirka 3 år kvar tills Sydkorea arrangerar vinter OS i Pyongchang så har Sydkoreanska deltagare i skid-VM i Falun fått internationell erfarenhet.

Under världsmästerskapen tävlades det i längd, backhoppning och nordisk kombination. Inga av de grenarna är speciellt stora i Sydkorea, men det fanns ändå tävlande på plats i Falun där vi fick se två framträdanden av Lee Chae-won som kom på 61:a plats på damernas sprintkval och en 50:e plats vid damernas skiathlon. Även Cho Yong-jin fick vi se två gånger när han ställde upp vid herrarnas sprintkval och vid skiathlon.

Nordisk kombination är backhoppning och längdåkning tillsammans, där man börjar med att första tävla i backhoppning för att sedan få sina poäng omvandlade till sekunder till jaktstarten i längd. Sämst i backhoppningen under den nordiska kombinationen för herrar var Park Je-un som med sina poäng fick starta 51.5 sekunder bakom ledaren. Även efter 10 km ute i längdspåret fick Park nöja sig med att komma sist av de som startade. När en ny tävling började, denna gång i den stora backhoppningsbacken, så fick Park 38:e bästa tid och fick starta 35 sekunder bakom ledaren. Det blev dock bara en 43:e plats men en bättre placering än första tävlingen.

I herrarnas backhoppningskval däremot fick vi se hela fyra koreaner starta i både den lilla och den stora backen, där den bäst placerade av de fyra blev Choi Seou som kvalificerade sig till finalen med sin 27e plats. Väl i finalen kom Choi 36:a av de 50 som fick starta i finalen. Choi tog sig även vidare till final i den stora backen där han sedan slutade på en 38:e plats. Vi fick även se de fyra koreanerna tävla tillsammans i lagtävlingen av backhoppningen i den stora backen där det blev en 11:e plats endast före Italien och Sverige.

Källa: 1, 2

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av