Intervju med Seoulsisters: Seoul Fashion Week S/S 2015

För ett tag sedan intervjuade vi de koreanska systrarna Jenny och Linda som driver modebloggen Seoulsisters och ställde ett par frågor om Seoul Fashion Week S/S 2015. Läs deras åsikter om den samt några modetips i det här inlägget!

– Nämn tre höjdpunkter från Seoul Fashion Week S/S 2015, vad fångade eran uppmärksamhet extra mycket i år jämfört med tidigare och varför?

1: Metro City’s modevisning – en helt fantastisk kollektion, Jessica Alba i publiken och häftigt live-uppträdande mitt i finalen.
2: Council of Fashion Designers Korea’s modeparty på Outlab – vackert anordnat och perfekt tillfälle att nätverka med alla inom den koreanska modebranschen.
3: Backstage – vi hängde en del backstage för intervjuer med olika tidningar och kära återseenden med bloggvänner och modeller. Alltid fullt ös och kul att se allt som händer!

– Vad tyckte ni om Seoul Fashion Week överlag? Vad kändes nytt? Vad hade ni velat se mer utav?

SFW är alltid en höjdpunkt varje säsong och vi älskar stämningen på arenan. Det faktum att de nyligen bytte arena till Dongdaemun Designer Plaza har höjt hela upplevelsen ytterligare. Större modevisningar, bättre organiserat och bättre marknadsföring. Det är superroligt att Seoul Fashion Week blir mer och mer uppmärksammat – fler internationella bloggare, fotografer, modetidningar och press är på plats. Eventsen, sponsorerna, showerna och festerna blir större och bättre. Det finns inte riktigt något att klaga på! Vi tror helt klart att SFW kommer att fortsätta att växa och bli en utav de större i världen.

Seoulsisters sfw

– Ni reser mycket mellan Sverige och Korea och är ständigt uppdaterade med modet i båda länderna. Vilka är de största skillnaderna mellan svenskt och koreanskt mode? Vilket föredrar ni personligen och varför?

Koreanskt mode är antingen väldigt feminint eller väldigt ”streetstylish” med fokus på design, färg och mönster. Medan svenskt mode håller sig till största del till den jordnära färgskalan, stark kvalité och avgörande detaljer samt även mer och mer androgynt.

Hela bloggen och Seoulsisters växte fram i och med att vi har en speciell stil som vi kombinerar med både svenskt och koreanskt mode och kultur. Vi älskar båda städerna och stilarna och skulle inte vara där vi är idag utan dem.

– Hur ser man på svenskt mode i Korea och tvärtom?

Koreaner älskar allt som är svenskt och från Norden. H&M, Cheap Monday, Acne och Fjällräven är jättestora i Seoul bara för att nämna några. Det anses väldigt fint och häftigt med kläder och prylar från Sverige. Vi tror att det endast är en tidsfråga till det att fler svenska märken blir intresserade utav Koreas marknad.

I Sverige tror vi att koreanskt och asiatiskt mode över huvudtaget är väldigt oupptäckt ännu. Det är nästan inga modetidningar eller bloggar som lyfter fram den stilen och de trenderna. Det var något vi kände saknades i den svenska modevärlden och som vi vill bidra med, samtidigt som vi hoppas på att fler hänger på. Korea har en stark modemarknad och en uppsjö med begåvade designers som vi tror att många svenskar skulle älska. Det är inte så främmande och annorlunda som man kanske tror.

Bloggers off duty

– Inspireras eran klädstil utav hallyu, den så kallade ”koreanska vågen”, som till exempel koreansk musik och drama?

Säkert en hel del omedvetet i och med att vi mixar vår stil med koreanskt och svenskt mode. Vi älskar till exempel att klä oss i matchande outfits, vilket känns väldigt koreanskt och syns en hel del i k-pop grupper eller kändispar. Men vi hämtar mest inspiration från catwalken under Seoul Fashion Week och Stockholm Fashion Week.

Samia streetsnaps

– Vilken trend och vilka plagg är era nuvarande favoriter? Några modetips till våra läsare inför det kommande året?

En trend vi helt klart hakar på från Seoul är ”white is the new black” och det funkar lika bra året om. Favoriterna i garderoben just nu består utav långa kappor i kamel och grått, toppar med hög hals, spetsiga skor och matchande 2-piece sets.

Vårt lilla tips är att våga färg året om! Det gör alla dagar roligare och gråa omgivningar finare. Det är en stor del utav det vi inspireras utav från Korea. Roliga toppar, skor och kappor i färg kombinerat med grymma accessoarer i enklare basfärger och bra kvalité.

Tack så mycket till Seoulsisters! Kika gärna in deras blogg seoulsisters.se där ni kan bland annat läsa om deras upplevelse på SFW F/W 2015.

Bilder använda med tillstånd från Seoulsisters 

1 Comment

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av