Dags för årets första Seoul Fashion Week

Våren har precis börjat, men det är redan dags för modebranschen att tänka på den kommande hösten och vintern. Imorgon börjar nämligen 2015 Fall/Winter Seoul Fashion Week.

Under sex dagar visar drygt 80 märken och designers upp sina höst- och vinterkollektioner inom dam- och herrmode, samt accessoarer. Med drygt 20 nykomlingar bland de mer etablerade märkena finns både djärvt nytänkande och utsökta detaljer.

Några av de mest kända märkena är till exempel LIE SANGBONG, pushBUTTON, Steve J & Yoni P och ARCHE som alla har sina visningar på måndag. Bland de nyare märkena finns bland andra J APOSTROPHE, som väckt uppmärksamhet i och med att den ena systern bakom märket varit Miss Korea 2007.

Den här gången siktar arrangörerna av Seoul Fashion Week på att ytterligare stärka bilden av Seoul som en av Asiens främsta modestäder. Dessutom vill man skapa förutsättningar för affärskontakter och -möjligheter inom modeindustrin, med speciell fokus på asiatiska marknader där den koreanska vågen har lett till ett ökande intresse för koreanskt mode.

SFW börjar fredag 20 mars och håller på till och med 25 mars. Platsen är Dongdaemun Design Plaza i Seoul, precis som de senaste två modeveckorna.

Här nedan finns schemat över samtliga visningar under Seoul Fashion Week.

SFW FW15 Schema

Vad ser ni mest fram emot under denna modevecka?

Källor: 1, 2, 3, 4

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av