5 vår- och sommartrender för män 2015

Det har blivit hög tid att titta på trender för herrar från vår- och sommarkollektionerna som visades vid Seoul Fashion Week SS15 i oktober förra året.

Att herrmodet domineras av färgen svart är mer regel än undantag. Tittar vi bortom det svarta, och skummar igenom allt det vita, gråa och blåa, så hittar vi också färger som aprikos, orange, och rött i kollektionerna.

SFW SS 2015 trend 11
YOUSER, Mag & Logan, YOUSER, VanHart di Albazar, beyond closet

 

Här nedan listar vi fem trender som vi tycker oss se i de aktuella kollektionerna för sommarhalvåret 2015.

Blouson

SFW SS 2015 trend 6
Line OR Circle, SONO DRS, ANDY & DEBB, VanHart di Albazar

Blouson är ett franskt ord för en viss typ av kort jacka, inte helt olik det vi kallar för bomberjacka. Plagget har under vårvintern synts på kändisar, som U-know (TVXQ) och Chen (EXO), och har redan blivit utpekad som ett ‘måste’ i vår. Modeskaparna på Seoul Fashion Week verkar hålla med om att det är ett plagg att hålla utkik efter i år, inte minst på grund av mångsidigheten. Den passar nämligen lika bra i en casual stil som i något mer uppklätt.

Sportigt

SFW SS 2015 trend 9
MUNSOO KWON, JARRET, BAKANGCHI, MUNSOO KWON

Precis som på damsidan syns även de sportiga influenserna bland herrmodet i vår och sommar. Det syns extra tydligt när det gäller streetwear, men också i mer dressade varianter, som hos Munsoo Kwon där sportiga shorts kombineras med kavaj och prickig (se nedan!) skjorta.

Randigt

SFW SS 2015 trend 7
Ordinary People, ROLIAT, the Studio K, kimseoryong

På tvären, på längden, breda eller smala, diskreta eller våldsamt iögonfallande. Här snackar vi ränder! Glöm sommarplaggen med några få blå ränder och gå all in istället. Smårandigt håller stilen, medan breda ränder ger något att titta på.

Roliat och kimseoryong är exempel på två designers som verkligen satsade på randigt genom hela sin kollektion.

Prickigt

SFW SS 2015 trend 8
MUNSOO KWON, SLING STONE, CARUSO, LIE SANGBONG

Om ränder känns för alldagligt kanske du istället ska satsa på prickar. Det är ett roligt och lekfullt sätt att få in både färg och mönster i sin outfit. Samtidigt kan det passera som klassiskt snyggt om man håller sig till svart och vitt.

Dressade shorts

SFW SS 2015 trend 10
JARRET, Ordinary People, ROLIAT, CARUSO

Ibland kan man diskutera vad ‘snygga shorts’ egentligen är, men det behöver man inte längre göra. I vår och sommar är det nämligen uppenbart att de snyggaste shortsen är de som helt enkelt ser ut som korta kostymbyxor, kompletta med till exempel slag, pressveck och mer eller mindre diskreta mönster.

Vilken trend blir du mest inspirerad av inför våren och sommaren?

Källor: 1, 2, 3, 4

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av