Nexen Heroes släpper sin stjärna till Pittsburgh Pirates

Den koreanske basebollspelaren Kang Jung-ho blir den 15e koreanen att spela i MLB, efter att ha skrivit på för Pittsburgh Pirates. Han blir även den andre koreanske spelare som tar sig till MLB från KBO via posting.

I början av januari 2015 blev det klart att Kang Jung-ho lämnar Nexen Heroes för att prova lyckan i Nordamerika och den största ligan i världen MLB (Major League Baseball). Själva övergången i sig är speciell då Jung-ho blir den andre koreanska spelaren som blivit postad och skrivit på för en MLB-klubb. Postning innebär att en klubb, i detta fall Nexen Heroes, låter andra klubbar lägga bud där vinnaren sedan får ensamrätt om förhandlingar i 30 dagar. Lyckas då spelaren och klubben komma överens så får det säljande laget pengarna från budet. I Jung-hos fall hamnade summan för ensamrätten på dryga 5 miljoner dollar som Pittsburgh Pirates var redo att betala. Detta är ca 20 miljoner dollar mindre än vad LA Dodgers betalade för Kang Jung-hos vän Ryu Hyu-jin.

Förra säsongen gjorde Jung-ho en väldigt en bra säsong i Nexen Heroes där han bland annat slog 40 homerun i sina 117 matcher. Snart bär det alltså av till USA för Jung-ho där han alltså kommer spela för Pittsburgh Pirates efter att ha skrivit på ett 4-årskontrakt med laget, värt ca 11 miljoner dollar. Han har fått tillåtelse att träna med sin förra klubb fram tills Pirates börjar sin vårträning i februari. Han säger själv att han tror det viktigaste för att kunna lyckas är att anpassa sig till den nya miljön så bra som möjligt. Han säger även att om han får spela kontinuerligt så kan han spela lika bra eller bättre än Pirates stjärna Jordy Mercer.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av