Trend: Eleganta rockar

Ända sedan i höstas har man kunnat se män i alla åldrar välja rock som ytterplagg. Det klassiska plagget dyker upp i många olika utföranden, och i snart sagt alla sammanhang.

Suho (EXO), N (VIXX), Baro (B1A4) och Jung-shin (CNBLUE) är bara fyra av alla killar som visat upp rockar på flygplatsen. Vare sig det är idolkillar eller populära skådespelare i 40-årsåldern, alla verkar ha fastnat för rock-trenden.

Från buteljgrönt till pälsig textur – det viktiga är att matcha rocken till den egna stilen och smaken. Rocken är inte längre enbart för män i kostymbyxor, utan ett par blekta jeans slitna fungerar minst lika bra till. Det orädda sättet att förhålla sig till rocken gör den till ett mångsidigt plagg som tack vare de raka linjerna alltid ger en välklädd känsla.

Trend - Långa rockar 1Tae-il (Block B), Yoon Doo-joon (Beast), Mino (WINNER), Jin-young (B1A4) är några av de som haft rock på sig till offentliga evenemang och uppträdanden, vilket ytterligare visar att även stylister fallit för rockens charm i vinter.

De som är lite extra modemedvetna väljer en längre variant av rock, som når långt ner på vaden.  Kombinationen av en rock med en stickad tröja, gärna med polokrage, lyfts dock fram som det givna valet för en bekväm och modern look i vinter. Både Joo Won i dramat Cantabile Tomorrow, och Do Sang-woo i Legendary Witches har uppmärksammats för att ha just en sådan ‘coat look’ som gör tittarna förtjusta.

Värt att notera är också att rockar, och kappor, är väldigt populära även hos kvinnorna den här vintern. Detta är en naturlig fortsättning av de maskulina influenser som påverkat dammodet de senaste säsongerna.

Om du själv fastnat för rock-trenden men inte äger en rock, kanske du hittar en passande bland dessa som vi plockat fram:

Trend - Långa rockar 21. Rock, Tiger of Sweden, 3 599 kr, boozt.com | 2. Ullrock, Dondup, 6 495 kr, miinto.se | 3. Tailored wool coat, 1 800 kr, jackjones.se | 4. Rock, Tiger of Sweden, 2 771 kr, zalando.se | 5. Rock, Esprit, 1 439 kr, ellos.se | 6. Rock, Lagerfeld, 4 295 kr, zalando.se | 7. Long coat, 1 579 kr, benetton.com |

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av