[RECEPT] Baesuk- varma päron

Kylan har nu kommit till hela vårt avlånga land, till och med här nere i söder hos mig. I Korea har vintern varit betydligt kallare. För att värma en frusen själ och lindra förkylning så kan man testa att göra baesuk; varma kryddig päron.

 

Det du behöver är…DSC02201

1 koreanskt päron eller nashi päron
flytande honung
½ tsk hackad eller riven ingefära
½ tsk kanel
Valnötter eller annan valfri nöt
2-3 urkärnade jujubär (valfritt)

 

Skär av toppen på päronet ca 1 cm från toppen.

DSC02207

Gröp ut kärnhuset. Se till så att du verkligen får med allt

DSC02209

Häll lite honung i urgröpningen.

Tillsätt sedan ingefära och kanel.

DSC02211

Tryck ner nötter och jujubär i hålet

DSC02215

Fyll sedan på med så mycket honung du kan.

DSC02217Sätt på locket och sätt päronet i en form.

DSC02220

Sätt hela formen i ett ångbad.

DSC02221Om du inte har en ånginsats går det även att sätta en liten form i vattnet. På denna balanserar du sedan formen med päronet.

DSC02224DSC02225

Ångkoka päronet tills det blir mjukt, minst 40-60 minuter.

DSC02226

Låt svalna lite innan du slukar upp det.

DSC02235

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: info@hallyu.se

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av