Det här kan ni vänta er från oss under 2015!

För några veckor sedan så frågade vi er vad ni gillade och saknade på Hallyu och vi har lyssnat! Det här är vad ni kan förvänta er under de kommande månaderna.

Bättre struktur på recepten. Recept med fisk och skaldjur.

Inför 2015 så har vi organiserat recepten bättre. Om du för muspekaren över MAT i menyn ovan finner du att samtliga recept nu är insorterade under olika kategorier. Vi kommer liksom nu fortsätta publicera ett recept per vecka med ett videorecept ungefär en gång i månaden. Vi kommer självklart ha provsmakningar då och då. Rebecca har till 2015 tagit fram lite recept med just fisk och skaldjur.

Evenemang

Ni vill gärna ha fler evenemang än vad det är idag. Tillsammans med Sydkoreanska ambassaden och Hannuri anordnade vi ett seminarium i Stockholm i December. Vi har önskan att genomföra ytterligare ett seminarium.

Vi kommer från den 4:e januari till 11:e januari genomföra en undersökning. Våra tidigare undersökningar har resulterat i VIXX, 4Minute och BTS-konserterna som Kpop Nonstop genomförde. Även om vi själva inte kommer att anordna några konserter så är vår förhoppning att de svar ni lämnar kommer att föra fler artister till Norden.

Mer om Nordkorea. Mer intensiv uppdatering?

Vi letar för närvarande skribenter för detta område samt områdena ekonomi och politik. Så fort dessa positioner är tillsatta så kör vi igång. När det kommer till uppdateringstakten så är vi begränsade av antalet skribenter. Vi har för närvarande inte möjligheten att ha en mer intensiv uppdatering än 1 artikel per dag, men det är något som även vi önskar. Öppnar sig möjligheten för en ökad uppdateringsfrekvens så kommer vi självklart att göra det.

Tävlingar

Vi vet att vi inte har varit särskilt bra på att anordna tävlingar det senaste året men detta kommer att ändras inför 2015.

Videorepotage och intervjuer.

Efter BTS i somras så sitter vi och klipper ytterligare två videorepotage, ett med NU’EST och från festivalen HipHopPlaya och vi planerar att göra betydligt fler under nästa år. Vi har även planer på att ha fler intervjuer (både video och text) med era artister, skådespelare och andra intressanta personer.

Kommentering och diskussion

Det har sedan länge funnits en önskan från flertalet om att kunna kommentera utan Facebook men även om ett utrymme på sidan för diskussion. Som ni märkt så har vi nu skippat Facebook och för att kunna kommentera måste du registrera dig. Varför registrera dig då? Jo vi har påbörjat testfasen för ett system för Hallyu som gör att du genom samma inloggning hos oss kan kommentera på artiklar, diskutera i forum och samlas i slutna grupper. Vår förhoppning är att vi kan sjösätta detta nu i vår.

Föreningen Tidskriften Hallyu

Men den största förändringen skedde för några månader sedan. Då bildade vi bakom Hallyu en förening med uppgiften att sprida information och kunskap om koreansk kultur genom att driva denna tidskriften. Föreningen är politiskt och religiöst obunden och öppen för alla. Mer information hittar du HÄR.

Har ni fler önskemål eller hann inte med att komma med din feedback till undersökningen? Ja då är det bara att kommentera nedan.

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av