EXOs fans anklagar The Fooo för plagiat

Den 6 januari publicerade The Fooo en video på sin officiella Youtubekanal där de visar dansstegen till sin låt All over the world, vilket har fått EXOs fans att rasa. De anklagar nu The Fooo för att ha plagierat danssteg från EXO.

Musikvideon till The Fooos låt All over the world publicerades tredje juli 2014, men det var när de lade upp videon av koreografin till låten som EXOs fans lade märke till likheterna mellan All over the World och koreografin till EXOs låt Growl.

EXOs låt Growl publicerades på Youtube den 31 juli 2013, nästan ett år innan The Fooos låt, vilket har fått EXOs fans att rasa då de ser tydliga tecken på kopierade danssteg.

I en video som nyligen har publicerats på Youtube illustreras vissa av likheterna.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7Q8MhaoH4aw&w=690&h=450]

Oscar Molander, en av medlemmarna i The Fooo, har gett ett svar på tal till Nöjesbladet via sin presskontakt. Där säger han att det inte är någon hemlighet att de har inspirerats av EXO.

Precis som man inspireras av en bra låttext eller snygga kläder – inspireras en dansare av andra dansare. Det innebär inte att dansen är plagierad. Som Chris Brown och Usher inspireras av Michael Jackson dans ser vi upp till och inspireras av EXO. De är verkligen sjukt bra dansare.

Även medlemmen Omar Rudberg har valt att twittra om händelsen. Den 9 januari lade han upp en tweet där han länkade till EXO-Ks musikvideo History och skrev ”Such huge inspirations for us as dancers! Loving all your work”

SM Entertainment har hittills inte gjort något officiellt uttalande gällande ärendet.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5, 6

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av