Drama-ramen!

Om du är en sån som gillar att titta på koreanskt drama så vet du förmodligen att det finns en genomgående trend att äta sin ramen på ett speciellt sätt, nämligen från locket som man använder till kastrullen när man kokar sin ramen!

Man kan också se i olika dramer att de äter med speciella pinnar, dessa gjorda utav metall. Samt den berömda kastrullen är väldigt viktig! Denna kastrull är oftast guldig med antingen handtag på vardera sida (om den är lite större) eller bara ett på en sida, om kastrullen är liten.

BoF I dramat Boys Over Flowers kan man se en scen där huvudrollen Geum Jan Di  äter ramen tillsammans med sin lillebror och den beryktade Gu Jun Pyu. I  denna scen äter Geum Jan Di sin ramen ifrån ett kastrullock men detta blir  sedan lite fräckt bestulet av en avundsjuk Gu Jun Pyo som självfallet också  vill testa på att äta ramen ifrån locket istället för ur sin skål. Det nyfunna  sättet att äta ramen på resulterar i att Gu Jun Pyo nästan äter upp all ramen  själv och lämnar ytterst lite till Geum Jan Di och hennes lillebror.

Dramat Flower Boy Ramen Shop avslöjar lite sig självt med namnet.
I detta drama kan vi se 4 stiliga killar somFBRS driver en ramen shop tillsammans med en vacker collegeflicka. Flower Boy Ramen Shop är ett perfekt drama för att få reda på skillnaden mellan instant ramen och hemmagjord. I alla ramen shops så används färska nudlar som kokas lite snabbt på beställning medan instant ramen kan du köpa på snabbköp såsom 7-eleven eller liknande. Instant ramen är vanligast att äta hemma då det tar väldigt lång tid att göra färska nudlar, samt så är soppbasen redan i en påse redo att hällas ned i det kokande vattnet!

Mary Stayed Out All Night är också ett drama där man kan se en av huvudrollerna, Kang Mu Gyu, stå med ett lock i händerna i väntan på att hans ramen skall bli färdig, för att sedan ”bråka” med Wi Mae Ri om vem som ska få äta allt.

I Sverige är ramen, eller nudlar som det heter här, någonting som man oftast säger att fattiga studenter äter, baserat på att det är så billigt. Jag personligen tycker det är synd att de nudlarna som finns att köpa på ICA eller liknande inte smakar så mycket, eller nästan ingenting alls! Nuförtiden är det ganska lätt att få tag på koreanska instant ramen om man bara vet vart man ska leta! I Stockholm finns en rad olika asiatiska snabbköp och supermarkets, även i Malmö finns det en del asiatiska snabbköp där man kan köpa koreanska välsmakande (både starka och milda) instant ramen!

Ramen är den maträtt, bortsett från kimchi, som syns mest i både tv shower och draman. Dessutom är det en väldigt populär rätt att äta både i Korea och Asien överlag. Det är väldigt lätt att tillaga och är man riktigt hungrig är de bara att koka upp vatten, lägga i sin fyrkant eller cirkel med ramen och hälla på soppbasen. Därefter äter man det direkt ur kastrullen eller ur locket som en tvättäkta korean!

Vill man lägga lite mer tid på att få det se snyggt ut och kanske bli lite mer matigt kan man toppa med ett kokt ägg och kanske nåt kött om man känner för det, eller grönsaker såsom vårlök och svamp!

MINOLTA DIGITAL CAMERA                    VS.snabbnudlar

Min personliga favorit när det gäller att äta instant ramen är att koka ramen hälla över lite av soppbasen och lite ramen i en skål lägga på nån skiva ost och sedan hälla över resterande soppbas och nudlar, och därefter toppa med lite mer ost, MUMS!

Hur äter du din ramen? Är du den som inte orkar vänta och äter direkt ur kastrullen eller lägger du hellre ner lite mer tid för att få de att se snyggt ut?

Dela med dej av dina ramen tips här nedanför med en kommentar och kanske få lite tips tillbaka!

Källor: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8

 

 

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av