Trend: Påpälsat

Trenden med jackor i fuskpäls har spritt sig som en löpeld den här hösten, och inte heller k-popens trendigaste tjejer har varit immuna mot det lurviga modet.

Den globala trenden verkar ha börjat i Europa och USA, och man behöver inte leta länge för att hitta både modehus och klädkedjor som satsar dels på riktig päls men också på fuskpäls den här säsongen. Därför är det kanske inte heller överraskande att det just är de trendintresserade idoltjejerna CL (2NE1), Victoria (f(x)) och Tiffany (Girls’ Generation) som synts i päls på flygplatsen.

Även modemagasinen i Korea har visat upp pälsjackor av alla de slag de senaste månaderna. SURE Magazine listade i sitt novembernummer inte mindre än 40 jackor i päls, i en mängd olika färger och design. Novembernumret av InStyle innehöll en fotografering med skådespelerskan Chae Jung-an med fokus just på pälsplagg och pälsdetaljer. Även i decembernumret av InStyle kan man se en pälsjacka på Girls’ Generation-medlemmen Yoon-a i hennes fotografering. W Korea och Vogue Girl har också nyligen skrivit om fuskpälsjackor.

Påpälsat 1

Det roliga med trender är att det snart finns en uppsjö olika varianter och versioner av plagget att välja mellan. Det är med andra ord lätt att hitta en som passar just den egna stilen, något som kan vara svårt övriga år när trenden inte längre är lika aktuell. Så om du någonsin funderat på att skaffa dig en fuskpäls, passa på den här säsongen.

Här nedan har vi rafsat ihop nio förslag på pälsiga jackor, några raggiga och några lite slätare, och som borde vara relativt lätta att få tag även innanför Sveriges gränser.

Påpälsat 2

1. Collossal fur coat, River Island, 1395 kr, nelly.com | 2. Faux fur polka dot coat, 1037 kr, topshop.com | 3. Nora shaggy faux fur coat, 550 kr, boohoo.com | 4. Vifurry jacket, Vila, 499 kr, nelly.com | 5. Liv oversized collar longline faux fur coat, 620 kr, boohoo.com | 6.  Kort fuskpälsjacka, 560 kr, veromoda.se | 7. Anthonia layered faux fur coat, 690 kr, boohoo.com | 8. Fuskpälsjacka, 420 kr, only.se | 9. Faux fur tufty boyfriend coat, 1107 kr, topshop.com |

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Susanna Karppinen

Moderedaktör

1 Comment

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av