[RECEPT] Svensk jjajangmyeon

Hur mycket jag än älskar det koreanska köket så är det ändå det svenska jag har vuxit upp med och det är den maten som är omkring mig hela tiden. Ibland kan jag bli frustrerad att den mat som finns i matbutiken när jag ska handla inte alls finns med i de koreanska recept jag använder, men skam den som ger sig. För vem har sagt att det måste vara två för alltid åtskilda matkonster? Varför inte kombinera det bästa av båda världarna?

Det är just det jag har försökt göra med detta recept.

Så ge det en chans och testa mitt svensk-koreanska fusion-recept på jjajangmyeon med traditionella svenska råvaror och koreanska smaker i en härlig kombination.

Det du behöver är…

2-4 portioner spaghetti

2oog falukorvDSC00267
1 dl potatis
1 dl kålrot
1 dl morot
1-2 dl lök
2 dl små broccolibuketter
2 msk rapsolja, eller annan smaklös olja till stekning
5-6 msk chunjang (
춘장 black bean paste)
ca 2 dl grönsaksbujong (eller vanligt vatten)
1 msk farinsocker
1 msk fisksås
1 msk sesamolja

redning:
2 msk potatismjöl
4 msk vatten

DSC00274Ta fram din kniv och tärna grönsakerna och falukorven

Häll en skvätt olja en stekpanna och när den är rykande het lägger du i de långsamma grönsakerna, det vill säga den hårda potatisen, kålroten och moroten.

 

 

 

 

 

LDSC00285åt steka tills de har börjat bli lite mjuka

Släng nu i den typiskt svenska falukorven. Låt löken hoppa ner i pannan för att flörta med falukorven och lägg till broccolibuketterna för att höja stämningen.

 

 

 

 

 

 

NDSC00293är löken har börjat visa sitt rätta jag och blivit genomskinlig så ska vi gifta ihop allt med chunjangsåsen. Gör plats i mitten av pannan och lägg klicken med chunjang där.

Gojsa ihop allt till en mysig röra, din chunjang vill verkligen komma i kontakt med alla ingredienser i den lagom heta pannan.

 

 

 

 

DSC00298Gör nu grönsakerna och falukorven riktigt våta genom att hälla grönsaksbuljongen (eller vattnet) över dem och röra runt.

 

 

 

 

 

 

 

DSC00302Medan sällskapet i stekpannan sakta puttrar så passar vi på att koka den i Sverige så populära italienaren, spaghettin. Följ instruktionerna på paketet.
DSC00301

 

 

Nu är det dags att se till att det tjocknar till. Häll en redning av potatismjöl försiktigt pö om pö i pannan under omrörning.

 

 

 

 

 

 

DSC00320

 

När såsen har tjocknat till önskad konsistens så häller vi upp hela kalaset i en skål tillsammans med pastan. Toppa gärna med någon fint skuren läcker grönsak.

Servera och njut!

 

 

 

 

 

맛있게드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av