[RECEPT] Mina koreanska revbensspjäll

Nu ligger julen verkligen runt hörnet! Det innebär att det är dags för alla dessa julbord och en hemsk massa julmat för många av oss. Samma veva är ut och år in, och det kan bli lite tråkigt i längden.

Jag varierar mitt julbord genom att förnya traditionella svenska julrätter med smaker från Korea. En av mina favoriter är mina Koreanska revbensspjäll

 

Det du behöver är…DSC02142

Ca 1 kg revbenspjäll, helst tjocka

2 msk gochujang
1 tsk riven ingefära
3 msk koreansk soja
1 msk honung
1 msk gochugaru eller annat chilipulver
1 tsk sesamolja
1 msk pressad vitlök
½ dl glögg
Blanda alla ingredienser i en skål till en slät sås.

DSC02144

Lägg revbenen i en plastpåse och häll i marinaden

Se till att revbenen blir helt täckta av marinaden innan du trycker ut så mycket luft du kan ur påsen och förslut den

DSC02150

Lägg sedan påsen med revbenen i ytterligare en påse för att minska risken för läckage

Låt revbenen ligga i marinaden i kylskåpet över natten, helst ett dygn.

DSC02156

Nästa dag…

Värm upp ugnen på 200 grader

Häll ut överflödig marinad i en skål innan du lägger revbenen i en oljad ugnsform.

DSC02168

Sätt in revbenen i ugnen med den köttiga sidan uppåt.

Pensla med den överflödiga marinaden var tionde minut.

Efter 30-40 minuter vänder du på revbenen och sätter tillbaka dem i ugnen.

DSC02171

Fortsätt att pensla var tionde minut tills köttet är helt tillagat, men inte torrt.

Låt revbenen svalna lite innan du serverar så ingen får brännskador när de inte kan hålla fingrarna borta

DSC02176

Det går utmärkt att återvärma revbenen, då ska de helst vara en aning mindre tillagade när du tar ut dem ur ugnen första gången.

DSC02183

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av