Årets mest upprörande rapportering om Korea 2014

Det är mycket som hänt i Korea det senaste året. Man skulle kunna kalla 2014 kpoppens värsta år. Dödsfall, stämningar, grupper som splittras. Men den händelse som dominerat Korea i allmänhet är dock Sewol…

Rebecca

Sewol färjeolyckan. Så tragiskt och upprörande att följa denna rapportering. Jag kommer ihåg hur jag morgon efter olyckan satt i skolan och skrev ihop en artikel om olyckan, men vi vågade inte publicera den för inga uppgifter stämde, inte ens dem från myndigheterna. Olyckan växte bara och blev mer tragisk ju längre tiden gick, man blir ställd över att något sådant ens kan hända. Jag skickar fortfarande min kärlek till alla de drabbade.

Robert

Sewol katastrofen skulle jag säga. Finns väll egentligen inte så mycket man kan säga om katastrofen för det mesta har redan blivit skrivit men man kommer ändå minnas det och komma ihåg bilderna på de anhöriga som förtvivlat hoppas på att få se sina nära och kära. Hoppas verkligen att vi slipper få någon liknande rapportering under 2015.

Susanna

Det är mycket kring Sewol-tragedin som är upprörande, men att människor kan roa sig med att sprida ‘information’ och meddelanden om att passagerare ombord fortfarande lever efter att färjan försvunnit under vattenytan… Hur mår man om man gör något sådant?

Jan

Helt klart Sewol-katastrofen. Så otroligt hemskt och tragiskt på samma gång. Tror inte jag behöver skriva mer än så.

Elin

Liksom så många andra så är det Sewol även för mig. Olyckan var fruktansvärd nog, men att se pressen gotta sig i alla hemska detaljer var äcklande. Det var bland annat språngbrädan för Koreaboo, som blev den främsta källan av information om olyckan för internationella fans och som publicerade obekräftad uppgift efter obekräftad uppgift.

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av