Årets mest minnesvärda händelse 2014

Susanna

Man kan diskutera om det började tidigare, men de flesta är nog överens om att My Love From the Star blev ett fenomen inte bara i Korea, utan också i Kina, till den grad att politiker och statliga tjänstemän diskuterade den i avundsjuka. Fler och fler koreanska stjärnor jobbar i Kina, vars folk mer än gärna verkar vilja ta emot dem. Frågan är om vissa delar av Kinas nöjesindustri är lika välvilligt inställda. Säkert är dock att Koreas unga stjärnor gett ny fart åt den koreanska vågen, inte bara i Öst- och Sydasien, utan i hela världen.

Robert

För min del kan jag definitivt säga 4minute konserten som hölls i Stockholm. Hade inte jättehöga förväntningar från början men sen bara ste goch steg förväntningarna och man nästan skakade när man stod i kö för att komma in. Sen när de väl kom ut på scenen så bara glömde man bort allt och bara var helt galen. Det man kommer ihåg mest är Sohyun med sitt Tjenna och Tack så mycket!

Jan

Första artikeln här på Hallyu.se! Kommer ihåg att min dator hade pajat där hemma, därför fick datasalen i skolans bibliotek bli platsen där man skrev den första artikeln! Själv hade man inte skrivit mycket tidigare, definitivt inte publicerat artiklar tidigare. Men insåg ganska snabbt hur roligt det egentligen är, bara man lägger ner lite tid!

Rebecca

För mig personligen så har de mest minnesvärda varit när jag har fått träffa en massa kpopfans från hela sverige genom event som Kpop in the Park och Hallyu seminar. Och inte vi får inte glömma de grymma besöken sverige har fått både av 4minute och BTS. Sånt vill vi gärna få mer av!

Elin

Det finns en hel del att välja mellan detta år. Allt från konserter och evenemang till tävlingar, seminarier och att träffa nytt. För mig är den mest minnesvärda händelsen Hallyu Seminariet som vi höll med ambassaden och Hannuri. Jag har alltid velat ha en aktivitet som denna och tack vare ambassaden och Mr. Kims initiativ så kunde vi ge de svenska Koreafantasterna något nytt och utmanande. Min förhoppning är att vi kan göra om detta nästa år.

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av