Årets Bästa Drama 2014

Att kalla koreansk Tv-drama beroendeframkallande är en underdrift. För vissa var det ett fenomenalt år, för andra ett bottennapp.

Jan

Årets bästa drama? Oj, blir ett ganska enkelt val då man enbart sett 1 serie i år, nämligen ”Prime Minister And I”. Trots att avslutet kanske inte riktigt var det man hoppades på, var det helt klart en njutbar dramaserie.

3RXXb

Rebecca

Åh drama, denna beroendeframkallande underhållning. Så mpnga bra serier i år och det är svåt att välja. Även om ”Fated to love you” gjorde stark intryck på mig av personliga skäl så vill jag trots allt säga att ”Trot Lovers” eller ”It’s Okay, it’s love” är årets bästa.

bpwqjvbcqaaqpu1-large

Susanna

Det städade svaret är It’s Okay, That’s Love (som är snyggt gjord på alla sätt; visuellt, musiken, karaktärerna, skådespeleriet, ämnena), men det enda dramat i år som fick mig att gräla på figurerna på skärmen var Surplus Princess. Fullt av absurditeter hade det också en kärlekstriangel som (för en gångs skull!) höll mig oviss om hur det skulle sluta ända in i kaklet.

tumblr_static_tumblr_static_bawom5atfa8gwswc0088sgg0c_1280

Robert

Även om jag inte sett många av de dramor som sändes under 2014 så har jag ändå sett några och av de så skulle jag välja Hotel King. Jag verkligen fastnade för drama och nästan satt och skrek åt tvn flera gånger under draman. Tycker verkligen att Lee Dong Wook gjorde rätt som tackade ja till rollen i Hotel King för han är verkligen så bra i denna draman och rollen passar honom perfekt!

Hotel-King-Poster3

Elin

Det har varit sparsmakat för mig på dramafronten detta år, åtminståne nu i höst. Det har egentligen inte varit någon drama som verkligen fångat mig fullständigt. ”Trot Lovers”, ”My Love from the Stars” och ”Fated to love you” är tre som åtminstone lyckats hålla min uppmärksamhet hela serien, men inget som jag kan säga att jag föll för helt och hållet.

my-love-from-another-star-2013_24971387858981_1

Vilket drama föll du för detta år?

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

1 Comment
  1. Nu har jag inte hunnit se alla de dramer från 2014 som jag skulle vilja se, har några av på min ”att se när jag får tid” lista, är ju tyvärr lite svårt att hinna och orka se allt som verkar vara intressant. Men det är ju bara hålla med om att ”My love from the stars” nog kanske är den bästa från detta år, fast jag gillade också ”Miss Korea” väldigt mycket, den var överaskade bra tycker jag.

    En trend under 2014 som jag inte gillar är att det blivit fler koreanska ”remakes” av dramer från andra länder. T.ex. ”Faithed to Love You” (Taiwan), ”Liar Game” (Japan) och ”Tomorrow Cantabile” (Japan). Både ”Liars Game” och ”Tomorrow Cantabile” har jag sett de Japanska orginalen, känner ingen lust att se ytterligare en koreansk version av samma serie. I och för sig såg jag koreanska ”Faited to Love You”, för jag orkade bara se 5-6 avsnitt av taiwaniska orginalserien innan jag droppade den serien, så det finns ju fördelar också. Men överlag tycker jag de kunde lägga krutet på att göra nya serier istället för remakes.

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av