[RECEPT] OmO! Omurice!

För er som har sett Rooftop Prince så är säkert Omurice välbekant. Denna rätt som består ris och andra godsaker som steks tillsammans och sen rullas in i en omelett är i serien omåttligt populär hos huvudrollen, kronprins Lee Gak, och hans undersåtar.

Rätten kommer från Japan och har fått sitt namn efter huvudingredienserna omelett och ris. Omurice tros har kommit till Korea under förra seklet när Koreahalvön var ockuperad och del av det japanska imperiet.

Eftersom basen i Omurice är kokt ris, och jag är alldeles för lat för att koka ris endast för det, så brukar jag använda det ris som blev över efter gårdagens middag. Då passar jag också på att använda de andra matresterna och lite annat som jag råkar ha hemma. Det resulterar i att en Omurice aldrig blir den andra lik.

Till en rejäl portion behövs…

2 dl kokt ris

3 msk skinkaSAMSUNG CSC
2 msk kimchi
2 msk potatis
2 msk lök
2 msk zucchini
2 msk paprika
1 msk svamp
1 msk morot
1 msk smaklös olja

Salt och peppar

2 ägg

Ketchup

Alla ingredienser ska finhackas så att de är lätta att blanda ihop med riset. Så det är bara att ta fram kniven och ge sig på skinkan, kimchin, potatisen, löken, zucchinin, paprikan, svampen och moroten.

Eftersom ingredienserna är så finhackade så är tillagningstiden mer eller mindre den samma, men ha i åtanke att potatis, lök och morötter kan behöva lite mer tillagning än de andra ingredienserna (speciellt om du inte har varit så noggrann när du har hackat).

SAMSUNG CSC

Värm en stekpanna och häll i oljan. Lägg sedan i alla de goda ingredienserna! Rör om stek tills potatis och morötterna är mjuka och löken genomskinlig. Tillsätt riset och var nogrann att blanda ihop allt väl. Salta och peppra efter smak.

SAMSUNG CSC

Häll över de tillagade ingredienserna i en skål eller ta fram en ny stekpanna där du kan steka omeletten. Vispa ihop äggen med lite salt och peppar.

SAMSUNG CSC

Värm stekpannan och häll i olja. För ett bättre resultat kan du torka av överflödig olja med en bit papper.

Häll i de vispade äggen så de täcker hela pannan och låt dem tillagas på medelvärme till du ser att omeletten är klar i kanterna. Det gör absolut inget om den fortfarande är lite rinnig i mitten, bara du har fått en bra yta på undersidan.

SAMSUNG CSC

Häll i de ingredienser du tillagade innan i mitten av omeletten innan vi går vidare till det svåraste momentet.

SAMSUNG CSC

Vik över kanterna på omeletten så att det blir som ett täcke om fyllningen och vänd den sen så att skarven kommer neråt. Här måste man vara försiktig så omeletten inte går sönder, men kom ihåg att öving ger färdighet!

SAMSUNG CSC

Låt steka någon minut till innan du lägger upp den på en tallrik. Dekorera med ketchup

SAMSUNG CSC

맛있게 드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av