[Provsmakning] 번데기 – Silkworm pupa

Det är dags att vi bjuder på en alldeles speciell provsmakning.

Det var min kära bror som efter en affärsresa till Korea tog med sig lite godsaker hem till mig. I födelsedagspresent fick jag en kasse med blandade koreanska klassiker som gochujang, ginseng och sjögräs. Men allra längst ner i påsen fanns något alldeles speciellt, en liten färgglad konservburk med 번데기,Silkworm pupa.

Silkespuppor äts som snacks i Korea och det är inte helt ovanligt att du stöter på dem i några av de många matstånd som finns längs gatorna. I gatustånden är det ofta rostade, kokta eller ångkokta i stora kärl och jag minns att det var något jag förfärades över när jag som barn bodde i Korea.

Jag kan inte påstå att jag är mycket mer entusiastisk över denna konserverade versionen, men med åren har jag fått mer mod och vad gör man inte för er läsare!

För att få lite stöd och dela med mig av denna unika upplevelse bjöd jag in min vän Tina. Vill ni se mer av fina Tina kan ni besöka hennes YouTube-kanal här.

 

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av