N Seoul Tower

Det romantiska tornet, som många kanske känner igen från dramat Boys Over Flowers eller programmet We Got Married, ligger i centrala Seoul. Som den högsta punkten i Seoul och dessutom vackert är det inte konstigt att så många vill besöka tornet.seoul tower - 1

Tornet byggdes från början 1969 för att sända radio och tv men öppnades för allmänheten 1980. Då hette tornet Seoul Tower men 30 år senare döptes tornet om till N Seoul Tower då N står för new eftersom tornet blev renoverat för 15 biljoner won 2005. Tornet erbjuder de finaste panoramautsikterna i Seoul och är ansett som ett landmärke.

Förut spelades det upp en ljusshow ibland med hjälp av alla ljus som sitter på tornet och de ändrade färg efter bland annat årstid. Just nu spelas inte ljusshowen upp men det dröjer troligtvis inte länge innan de startar igen. Många åker till tornet när det är mörkt för att se ljusen över Seoul eftersom det är väldigt vackert nattid. Förutom att åka upp till toppen kan man besöka en restaurang, en önskedamm, ett digitalt observatorium och Seouls högst benägna toaletter som ligger på olika våningar i tornet!

Det som tornet kanske mest är känt för är terrassen vid tornet . Runt terrassen finns ett staket och flera ”träd” där folk sätter upp hänglås med sina namn på för att visa sin kärlek. Just nu sitter det tusentals lås på staketen från olika par. Man tar helt enkelt ett vanligt lås (eller ett hjärtformat som är populärt!) och skriver kanske ett meddelande eller sina namn på innan man låser fast det. Man får dock inte slänga nyckeln över staketet utan man får göra det på någon annat ställe. Eller behålla nyckeln ifall man vill ta bort låset om man gör slut…

seoul tower 2För att ta sig upp dit är det många som åker Namsan-kabinbanan eftersom tornet ligger uppe på Namsan-berget. Det är en höjdskillnad på 138 meter och linjebanan går från Hoehyeon-dong, som man kan ta sig till via linje 4 på tunnelbanan, station Hoehyeon-dong eller station Myeongdong. Har du satt upp ett lås på N Tower än?

Källor: 1, 2, 3, 4

Sara Sjögren

Kulturredaktör.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av