Jeonbuk är vinnare av K League Classic

Jeonbuk Hyundai Motors FC är vinnarna av K League Classic säsongen 2014. Detta efter att ha spelat 33 omgångar i grundspelet där de fixat ihop tio poängs försprång vilket innebar att det räckte med två vinster i de fem sista omgångarna för att säkra segern.

Det skulle dock inte vara så enkelt eftersom i de fem sista omgångarna så väntade 2-6 placerade lagen i ligan. Men redan efter två omgångar så hade Jeonbuk lyckats segra mot FC Seoul (1-0) och Jeju (3-0). Detta innebär att vi kommer att få se Jeonbuk i Asian Champions League (ACL) nästa år där FC Seoul kom till semifinal denna säsong. I andra divisionen så vann Daejeon vilket innebär att laget kommer att få spela i högsta divisionen nästa säsong. I andra divisionen möts Gangwon och Gwangju för att se vilka som ska få möta Ansan vinnaren mellan Ansan och Gangwon/Gwangju kommer få kvala mot det lag som kommer på näst sista plats i högsta divisionen.

De tre sista omgångarna kommer fortsatt vara spännande då det fortfarande står 2 ACL platser på spel med fyra återstående lag som kan ta de sista platserna. Även i bottnen av tabellen är det spännande där de sex sämst placerade lagen möter varandra. Av de sex lagen är det fortfarande fyra lag som riskerar att åka ut ur högsta ligan. Just nu ser det ut att bli Sangju som kommer dra det kortaste strået.

Källor: 1, 2, 3

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av