Epik High är tillbaka med Shoebox

Första gången de stod på scen tillsammans var på Everland i Sydkorea 2002. Idag, 12 år senare, har de precis kommit ut med sitt åttonde studioalbum Shoebox.

Att en trio med tre killar över 30 år hamnar på topp 10-listan på Naver Music Chart hör kanske inte till vanligheterna. Tablo, DJ Tukutz och Mithra har lyckats med det.
Det var över två år sedan Epik High släppte ett album. Under en intervju fick trion frågan om varför de hellre riktar in sig på att släppa album och inte singlar. ”Vi är inte emot att släppa singlar, men vi älskar att göra studioalbum. Men på grund av att studioalbum tar längre tid att göra än singlar var det många som nekade oss i början. Nu blir vi glada när vi ser att fansen gillar mer än en-två låtar.” svarade Tablo då.

Under samma intervju fick trion även frågan vart de hittar inspiration till deras texter och musik. ”Jag tror att vår ålder och våra erfarenheter gör att vi kan anpassa oss och skapa olika typer av texter och musik. Vår musik handlar mer om ilskan hos folk i 30-års ålders vilket blir mer ur en åskådares perspektiv” kom svaret från Tablo.

Shoebox innehåller totalt 12 låtar med två titelspår. Albumet fick ett stort genombrott och tio av de tolv låtarna tog sig in på Naver Music Chart, varav två hamnade på topp 10-listan.
I låten Born Hater har Epik High tagit hjälp av rapparna Beezino, Verbal Jint, B.I, Mino och Bobby. Låten har även blivit omtalad för det grova språk som används vilket har lett till att en 19-årsgräns har satts på låten.

Med start från mitten av november kommer gruppen hålla ett flertal konserter, deras första på fem år. De bestämda konsertdatumen just nu är 14-16 november i Seoul, 7 december i Daegu, 19 december i Incheon och 27-28 december i Busan. Det finns även planer på att i framtiden hålla konserter i Kina och Japan.

Källa: 1, 2, 3

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av