Couple items – matcha med din partner!

couple - 2Dejtingkulturen är större i Korea än vad man tror. Även fast man inte ser det direkt på hur folk beter sig på gatan finns det många unga par som gärna visar sin kärlek på andra sätt. Att kyssas bland allmänheten och kramas är inte så vanligt men det finns flera tecken som avslöjar ett par. Ser man två personer med matchande kläder eller andra föremål kan det mycket väl vara ett par. Varför är det så?

När man ser på par i Sverige så går det inte alltid direkt se om det är ett par såvida de inte visar ömhet offentligt. Många kan uppfatta par som syskon eller till och med förälder med son/dotter! Men i Korea kan man lätt se på unga människor när de är par om de t.ex. har matchande tröjor, färgkoordinerade byxor och likadana armband! Det är matchande kläder, eller ”couple clothing” som är väldigt populärt. Det är helt enkelt kläder som par ska ha på sig för att visa för omvärlden att de är ihop. Det finns många olika versioner, en del har bara samma mönster men en del hänger ihop som en hjärthalva på ena tröjan och den andra halvan på den andra tröjan.

Det går nästan att lägga till ”couple” till allting. Matchande mobiler, nyckelringar, skor, och klocka! Det finns hur många sätt som helst att visa att man är ett par. Självfallet gillar inte alla koreaner dejtingkulturen, precis som många utomlands tycker en del koreaner att det är lite mycket och pinsamt med par-föremål. Det är upp till varje par att bestämma själva men bli inte överraskad om du blir erbjuden att ha matchande kläder på dig bara någon vecka efter er första dejt.

Skulle du kunna tänka dig ha på dig matchande kläder? Eller något annat matchande?

Källor: 1, 2

Sara Sjögren

Kulturredaktör.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av