Stockholm Filmfestival 5-16 november

Mellan 5-16 november arrangeras Stockholms Internationella Filmfestival för 25:e året i rad. I år har man valt att ha med ett stort urval av koreanska filmer.

En av de många filmer som kommer visas är Haemoo som har regisserats av Shim Sung-Bo. Huvudrollerna spelas av Kim Yoon-Seok och JYJ-medlemmen Park Yoochun. På hemsidan för Stockholms filmfestival beskriver man filmen såhär:
”Fiskebåten Jeonjinhos besättning drar inte in tillräckligt mycket pengar och de bestämmer sig för att smuggla illegala immigranter mellan Kina och Sydkorea. När kustbevakningen tar upp jakten bestämmer man sig för att gömma immigranterna i en fisktank, där de riskerar att kvävas till döds. Baserad på den sanna historien om hur 25 personer dog ombord på ett smuggelskepp under grymma omständigheter 2001.”

Haemoo kommer visas den 9 november klockan 19:00, den 14 november klockan 13:00 och den 16 november klockan 10:30.
haemoo

En annan film som kommer visas är A Hard Day och den har regisserats av Kim Seong-Hoon. Huvudrollerna här spelas av Lee Sun-Kyun samt Cho Jin-Woong och såhär beskrivs filmen på Stockholms Filmfestivals hemsida:
”På väg till sin mammas begravning råkar nyskilde och allmänt olycksdrabbade kriminalinspektören Go Geon-soo köra ihjäl en fotgängare. Han gömmer liket i mammans kista, men ansätts snart från flera håll. Vem ska komma åt honom först: hans snokande polispartner eller det anonyme vittne som säger sig ha sett alltihopa och nu hotar att avslöja honom?”

A Hard Day kommer visas 7 november klockan 18:00, 9 november klockan 18:00 och 11 november klockan 14:00.
a hard day

Den tredje filmen, A girl at my door, är regisserad av July Jung och huvudrollerna spelas av Donna Bae, Jang Hie-Jin och Kim Sae-Ron. På Stockholms Filmfestivals hemsida beskrivs filmen följande:
” Poliskonstapeln Young-nam blir efter missöden i Seoul omplacerad till en liten fiskeby. När tonårstjejen Dohee, som blir misshandlad av sin styvpappa, behöver hjälp blir hennes ingripande lite för personligt och gränsen mellan professionalitet och personliga motiv suddas ut, inte helt lämpligt för en lokalpolischef – får hon erfara.”

A girl at my door kommer visas 5 november klockan 18:00, 7 november klockan 18:00 och på sista visningen 10 november klockan 17:00 kommer man ha möjlighet att möta regissören July Jung personligen.
a_girl_at_my_door

Filmen Hill of Freedom är regisserad av Hong Sang-Soo och huvudrollerna spelas bland annat av Ryo Kase och Sori Moon. På Stockholms filmfestivals hemsida beskrivs filmen såhär:
” I Sang-Soo Hongs sextonde fullängdare möter vi en japan som beger sig till Sydkorea för att hitta en gammal kärlek. »Hill of Freedom« bjuder på en komisk, snudd på antropologisk studie av människan genom dess många små scener i vilka vi får följa så kallade vanliga människor i vardagliga situationer.”

Hill of Freedom kommer visas 6 november klockan 11:30, 7 november klockan 18:00 och 16 november klockan 15:00.
hill_of_freedom

Förutom dessa fyra filmer kommer man även bland annat att kunna se Man on the chair, Night flight och Revivre.

Mer information om filmerna och biljettpriser hittar man på Stockholms Filmfestivals hemsida.

Källa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av