[RECEPT] Min Kimchi Jjigae

Denna vecka delar jag med mig av ett av mina absoluta favorit snabbrecept, min kimchi jjigae.

Kimchi jjigae är en gryta där huvudingrediensen är kimchi, och då ska det vara en riktigt vällagrad kimchi så man får den underbara syrligheten.

Kimchi jjigae tillagas oftast antigen med fläsk eller skaldjur och fisk. Det är verkligen en värmande rätt som passar perfekt nu när den råa höstkylan gör intåg i vårt land.

 

Det du behöver är…DSC00545 

100 g sidfläsk
3 dl vällagrad kimchi
1 dl purjolök
1- 2 tsk gochujang
½ buljongtärning
vatten
100 g tofu (här används silken tofu men jag rekommenderar en fast variant)
1 msk sesamolja

 

Värm en gryta och lägg i det skivade och uppdelade stekfläsket. Det behövs inget stekfett eftersom fläsket har så mycket fett i sig själv. Fastnar det lite i botten så gör det inget så länge det inte bränns.

DSC00554

Skär upp kimchin i bitar som passar din smak, antingen munsstora bitar eller finhackad.

Tips! Försök att inte förlora någon av kimchivätskan för den gör stor skillnad för smaken.

DSC00558

Lägg den skurna kimchin och dess safter i grytan tillsammans med fläsket. Rör om och tillaga tills kimchin är varm.

DSC00564

Blanda nu ner gochujangen och tillsätt vatten och buljongtärning.

Koka upp och låt koka i ca 5- 10 minuter

DSC00570

Lägg nu i skivad purjolök i grytan.

Lägg även i tofun. Om du har en fastare tofu så bör du tärna den först.

DSC00575

Låt allt koka i ytterligare 5-10 minuter. Precis innan servering häller du i en skvätt sesamolja och rör om.

DSC00574

Servera kimchi jjigaen tillsammans med en skål kokt ris.

Jag gillar personligen att ha danmuji vid sidan som en uppfriskare.

DSC00594

맛있게드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av