Koreansk filmvecka på Filmhuset

Sydkoreanska ambassaden och sydkoreanska statens filmråd bjuder in till en koreansk filmvecka på Bio Mauritz i Svenska Filminstitutets lokaler i Stockholm.

Mellan tisdagen den 28:e oktober och fredagen den 31:a oktober kommer två koreanska thrillers att visas på Bio Mauritz vid Karlaplan. Först ut är The Thieves från 2012 med stjärnor som Jeon Ji-hyun och Kim Soo-hyun. Filmen handlar om ett gäng tjuvar som man får följa medan de förbereder sig och sedan genomför sitt livs största stöld.

Näst ut är filmen Confessions of murder med Jung Jae-young och Park Si-hoo. Filmen handlar om en polis som hemsöks av sitt misslyckande att fånga en ökänd seriemördare för 15 år sedan. Såren rivs upp ytterligare när en författare publicerar boken ”Jag är en mördare” där denna tar skulden för seriemorden. Är han verkligen den riktiga mördaren eller en bedragare?

Tisdagen den 28:e oktober, 18:00: The Theives

Onsdagen den 29:e oktober, 18:00: Confessions of Murder

Torsdagen den 30:e oktober, 18:00: The Theives

Fredagen den 31:a oktober, 18:00 Confessions of Murder

Samtliga visningar är gratis, men platserna begränsade. För att anmäla dig skicka ett mail till [email protected] innan den 22:a oktober för att reservera platser för dig och ditt sällskap. Biografen ligger på Borgvägen 1-5. Närmaste tunnelbanestation är Karlaplan.

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av