Invigning av en ny utställning på Östasiatiska Museet

Östasiatiska Musseet hade i lördags äran att vara värd för en unik tillställning och framförande av den koreanska konstnären Huh Hwe-Tae. Under en timme förtrollade han publiken som fick bevittna skapandet av tre emografiverk i en känslomässigt framförande.

Emografi är en fusion av kalligrafi och målning skapat av Huh för snart tio år sedan. Han använder en kalligrafipensel stor som en hand för att skapa sina verk på bland annat papper, keramik, möbler och annan media. Vad som till första antydan kan ses som enkla kalligrafikaraktärer är djupt rotade i filosofisk mening.

Klassiskt tränad inom kalligrafikonsten vägrar Huh låta sig begränsas i sitt skapande och injuter energi, känslor och rörelse i sina verk istället för att följa kalligrafins traditioner om form och struktur.

Nedan finner du ett klipp av skapandet av en av de tre emografi verken. Utställningen pågår till den 19:e oktober. För mer information, se Östasiatiska Museets sida för utställningen.

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av