[RECEPT] Koreansk Potatissallad

Vi svenskar är rätt glada i vår potatissallad med tärnad potatis. Sydkoreanerna har sin egen variant på potatissallad. Den är krämig och len och serveras ofta som en sidorätt (inte som en traditionell banchan) eller som fyllning i mackor.

Själv tycker jag den är ett utmärkt alternativ till den svenska potatissalladen, som jag har tröttnat lite på, och den passar perfekt till grillad och stekt mat, eller varför inte till en bit sill?

 

Det du behöver är…

3-4 potatisarDSC00792
2 hårdkokta ägg
½ gurka
½ dl hackad purjolök
2-3 msk majonäs
salt
peppar
1 ½ dl majs
2 dl gräddfil eller matlagningsyoghurt
2 msk honung

Börja med att skala potatisen.

Efter det ska du använda dina muskler och mosa potatisen med en gaffel. Det kan vara hjälpsamt att först skära upp den i mindre bitar innan man börjar mosa. Var inte för ivrig med mosandet bara för det ska helst finnas lite bitar kvar för lite tuggmotstånd

Lägg den mosade potatisen i en skål

Gröp ut det vattniga i mitten av gurkan och finhacka sen den.

Lägg gurkan i skålen med potatisen och se till att den får sällskap av sina vänner, purjolök, majs och gurka.

Skala de hårdkokta äggen och dela vitan från gulan. Lägg gulan åt sidan (den får vi nytta av sen) och finhacka äggvitan.

Rör ihop gräddfilen med majonnäs och honung. Rör väl så det blir en jämn slät sås. Tillsätt sen salt och peppar efter smak

Blanda ihop såsen noga med grönsakerna och ägget. Verkar det lite för torrt? Tillsätt då lite gräddfil eller majonnäs beroende på vad som faller dig i smaken. Fortsätt att röra om tills du har en härlig mumsig gegga.

Dags för servering. Lägg upp potatissalladen i en skål. Ta en sil och tryck med hjälp av en sked gulan genom silen. Du får då ett gyllene strössel/pulver att dekorera din potatissallad med.

Servera gärna potatissalladen till grillat kött eller sill. Ja nästan vad som helst!

맛있게드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av