FC Seoul spelar avgörande match i AFC

FC Seoul är för närvarande i semifinal i turneringen AFC som är Asiens motsvarighet till Europas Champions League där alla de bästa lagen från kontinenten får möta varandra. Den 1 oktober spelar lageten direkt avgörande bortamatch mot Western Sydney Wanderers.

Det hela började med att varje land fick meddela om de ville ha något lag representerat och sedan fick en kommitté utsedd av AFC bestämma vilka länder som fick kvalplatser och platser i gruppspelet. Max antal lag som får vara med från varje land beror på hur många lag som finns i högsta serien, då det max får vara en tredjedel av alla lagen i högsta ligan. Eftersom det finns 12 lag i den sydkoreanska högsta ligan så var max antal platser som Sydkorea kunde få fyra stycken, vilket även var det antal platser som landet fick. De fyra lagen som får spela i AFC 2014 var FC Seoul, Pohang Steelers, Jeonbuk Hyundai Motors, Ulsan Hyundai, som vann platserna genom att vara de 4 bäst placerade lagen i K League Classic 2013.

Totalt i AFC finns det 8 grupper som delas in i 4 grupper med lag från östra Asien och 4 grupper med lag från västra Asien där de sydkoreanska lagen blev indelade i grupperna från öst. Alla lag utom Ulsan tog sig vidare; Seoul och Pohang vann sina grupper medan Jeonbuk gick vidare som tvåa efter att ha gjort ett mål mer än trean Melbourne Victory från Australien. I slutspelet finns fortfarande delningen med lag från västra och östra Asien, vilket leder till att det blir ett lag från östra Asien och ett lag från västra Asieni finalen. Jeonbuk och Pohang hade oturen att få möta varandra direkt i åttondelsfinal, där Pohang gick vinnande ur kampen med 3-1 efter två matcher. Seoul fick möta japanska Kawasaki Frontale, där det slutade 4-4 efter två matcher men eftersom Seoul vann första matchen med 3-2 borta betyder det att de gjorde fler bortamål och gick därmed vidare till kvartsfinal där Pohang väntade. Seoul mot Pohang slutade 0-0 efter 2 matcher och gick i sista matchen vidare till straffar där Seoul vann med 3-0, vilket tog dem vidare till semifinal mot Western Sydney Wanderers. Första matchen av två har spelats, där Seoul hade hemmaplan. Matchen slutade 0-0 och den sista och avgörande matchen kommer att spelas i Sydney den 1 oktober. I den andra semifinalen möts Saudi Arabiens Al-Hilal och Förenade Arabemiratens Al-Ain efter första matchen står det där 3-0 till Al-Hilal.

De två finalmatcherna spelas 25 oktober och 1 november och vi hoppas på att få se FC Seoul spela!

Källor: 1, 2, 3, 4

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av