Trend: Stiliga skjortor

Bland flygplatsmodet i sommar har vi sett många välsittande skjortor på de manliga kändisarna. En välstruken skjorta är ett enkelt sätt att få sin sommaroutfit se både välklädd och sval ut.

Rain, Yoo Jae-suk, Jung Il-woo och Song Seung-hoon ger här exempel på den dominerande färgskalan, nämligen från vitt, till blått, grått, och svart. Att blått är populärt under sommaren kan förklaras med det som kallas ‘blå styling’, vilket är idén om att den blå färgen i kläder ger en uppfriskande och visuellt svalkande effekt. Förutom färg hjälper subtila mönster till att ge ett ledigare intryck, medan enfärgat drar åt det stilrena.

I sommarvärmen kan man gott knäppa upp en extra knapp i halsen, och genom att kavla upp ärmarna kan man också sätta fokus på handlederna och accessoarerna man bär där, som klockor och armband. Om man istället tror att det finns risk för lite svalare temperaturer går skjortan utmärkt att kombinera med en t-shirt undertill.

Stilen påverkas givetvis också av vad man har till sin skjorta. Skjortan instoppad innanför byxlinningen förstärker det välklädda, och gillar man bälten är det ett naturligt sätt att visa upp ett på.

Trots att skjortor är ett vardagsplagg för många män verkar fascinationen för män som klär i plagget leva och ha hälsan. Till exempel har de unga skådespelarna Park Seo-joon och Ahn Jae-hyun uppmärksammats i sommar för sin skjort-look i sina respektive draman. Även Jo In-sung i dramat It’s Okay, It’s Love har fått beröm för sin ‘perfekta’ look i somriga skjortor. Det är helt enkelt något visst med killar och män i skjortor. En teori är att det beror på att plagget framhäver de manliga axlarna.

Även det koreanska modemagasinet Arena Homme uppmärksammar skjortor i ett fotoreportage i augustinumret. Där ligger fokus på de många varianterna av plagget, allt från kortärmade sommarsvala till dramatiska med krås.

Den välklädde mannen, oavsett ålder, har med andra ord stor nytta av skjortor året runt, och här nedan har vi plockat ihop sju stiliga skjortor för vidare inspiration.

1. Color Pattern Print Shirt, 252 kr, jbros.co.kr | 2. H.M Poplin Shirt, 220 kr, theroey.co.kr | 3. Men’s Stretch Shirt, Lindbergh, 499 kr, boozt.com | 4. Linen Shirt, Asterr, 207 kr, nambona.com | 5. Slim Fit Oxford 7-Line Shirt, 89 kr, bechic.co.kr | 6. RUFUS Skjorta, Stockerpoint, 299 kr, zalando.se | 7. Fritid långärmad skjorta, 299 kr, jackjones.se |

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av