Trend: Sliten denim

Sliten denim är mångas sommarfavorit, och även en uppsjö kvinnliga kändisar har synts på flygplatsen i sommar med slitna denimplagg. Även om jeans och shorts är de vanligaste plaggen, har även hängselbyxor, kjolar och skjortor siktats den senaste tiden.

Jeans är alltid inne, och det är inte konstigt med tanke på hur många olika stilar det finns att välja mellan. Hittar man ett par jeans som verkligen passar är det dessutom ett oumbärligt och bekvämt plagg. Då är det inte så konstigt att alla från skådespelerskan Kim Hee-ae till de yngre idoltjejerna som Jiyeon, Hyoyeon och Eunjung väljer denim för flygresan.

Denim kommer som bekant i flera olika tvättar, men hos kändiskvinnorna är det de ljusare, blekta tvättarna som har varit favoriten i sommar. Själva slitningarna får gärna vara rejält tilltagna, då gapande hål också förekommer flitigt.

Trenden med ruff denim beräknas fortsätta till långt in på hösten, då de punkiga influenserna från förra hösten fortsätter göra avtryck i modebilden. Man kan tänka sig att i takt med att temperaturen sjunker, så kommer lappade och lagade jeans komma starkt.

I och med den starka maskulina trenden som dominerat stora delar av året får också de slitna jeansen ett nytt liv tillsammans med andra maskulina attribut.

Den obekymrade, avslappnade stilen med sliten denim förstärks genom att välja en enkel topp och bekväma, med fördel låga, skor till. Det går givetvis också att klä upp sina slitna jeans genom att istället välja en topp med rakare linjer. Varför inte en blus eller en skjorta?

Här nedan har vi valt ut några snygga denimplagg som passar till sommarens skönaste kändistrend, och som dessutom kommer vara lika aktuella i höst.

1. Washed Side Button Denim Suspender Skirt, Sugar Rabbit, 199 kr, dnshop.com | 2. Denim Pants, Culture Call, 297 kr, gsshop.com | 3. Jeans Tomboy Tracy Relaxed, 499 kr, cubus.com | 4. Vintage Denim Short Pants, 201 kr, 1000000v.com | 5. Kristen zip jeans, 499 kr, ginatricot.com | 6. Kim Witty Overall shorts, ONLY, 459 kr, nelly.com | 7. Damaged Denim Skirt, SugarFun, 186 kr, storefarm.naver.com/sugarfun |

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av