[RECEPT] Sigeumchi Namul

Jag tycker det är på tiden att jag delar med mig av ännu en banchan. Sigeumchi Namul är en av mina favoriter av banchan, inte bara för den goda och ganska milda smaken, men framförallt för att det går snabbt och lätt att tillaga.

Den snabbt kokade bladspenaten smaksatt med japansk soja och vitlök är en riktig hälsosam maträtt. Det är supergott i Bibimbap, men också passar väldigt bra nu när grillsäsongen har dragit igång!

Det som behövs är…

Vatten till kokning
En nypa salt

1 stor påse spenat (250 g)

2 msk japansk eller koreansk soja
1 liten klyfta vitlök
2 msk purjolök

1 msk rostade sesamfrön 

 

SONY DSC

Öppna din påse med spenat och rensa ut eventuellt dåliga blad.

Koka upp vatten med en nypa salt i. När vattnet kokar tillsätter du spenaten och låter den koka tills den börja mjukna och bli mörkare i färgen. Var uppmärksam för det går snabbt!

SONY DSCHäll av spenaten i ett durkslag eller en sil och spola direkt med kallt vatten för att avsluta tillagningsprocessen.

Krama ur spenaten med händerna, ungefär som du kramar ur en disktrasa. Vi vill få ut så mycket vätska som möjligt ur spenaten.

Förbered smaksättningen genom att göra en marinad.

Hacka prurjolöken fint (någorlunda i alla fall) och lägg den i en skål tillsammans med den hackade eller pressade vitlöken.

SONY DSCHäll i 2 msk japansk eller koreansk soja och rör om.

Tillsätt den utkramade spenaten och låt vila i minst 10 minuter innan servering så att spenaten hinner ta åt sig av smakerna.

Blanda i de rostade sesamfröna precis innan servering.  Strö gärna lite frön på toppen som dekoration innan du äter upp allt.

 

SONY DSC

맛있게 드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av