[RECEPT] Ostgratinerad left-over tteokbokki

Brukar ni, som jag, bli alldeles för exalterad när ni gör tteokbokki och sitter med en massa kvar som ni inte orka äta?

Jag hatar att slänga mat, speciellt koreansk mat, och när jag gör tteokbokki blir det alltid över. Jag har kommit på en snabb och enkel lösning på detta. Genom att täcka dem med ost och ställa in dem i ugnen som en gratäng, så fick jag en favorit-snabbis. Testa själv, det är super!

DSC01370

 

Det du behöver är… 

Ouppäten kall tteokbokki
Lite vatten
Gochujang efter smak
Matlagningsolja
Ost

 

 

 

Ta fram en ugnssäker form och häll lite olja i botten så inget fastnar

Lägg i din bättre begagnade tteokbokki i ett jämnt lager i formen.

DSC01380

Så fort tteokbokki börja svalna så börjar tteoken att stelna. För att mjuka upp dem igen behöver vi därför tillföra vätska. Därför blandar vi ihop gochujang och vatten till en sås.

Häll denna sås över tteokbokkin i formen

DSC01391

Täck tteokbokkin med ett rikligt lager med ost. Vilken ost som helst går bra, det är upp till dig, men färdiga gratängmixer brukar vara bra eftersom de klarar värmen lite bättre.

DSC01414

Sätt in formen i en ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

DSC01420

Innan du tar ut tteokbokkin kan det vara en bra idé att peta lite på dem för att vara säker på att de har mjuknat, man får gå lite på känsla.

Ta ut och ät! Men var försiktig, det är varmt (och gott).

DSC01436

맛있게드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: info@hallyu.se

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av