Koreanska VM hoppet ligger i Nord

Natten mellan söndagen 17 augusti och måndagen 18e augusti spelade det Sydkoreanska u20 damlandslaget kvartsfinal.

Just nu pågår VM i fotboll för damer under 20 i Kanada där de koreanska lagen har gått bra. Det Nordkoreanska landslaget lyckades vinna sin grupp med bäst målskillnad av tre lag som alla hamnat på 6 poäng. Det Sydkoreanska laget kom tvåa i sin grupp efter att ha besegrat Mexico i den sista matchen i gruppen.

I kvartsfinal vann Nordkorea över USA med 3-1 efter straffar. För Nordkorea väntar nu det enda afrikanska laget som är kvar, nämligen Nigeria i en semifinal den 20 augusti. För det Sydkoreanska laget väntade Frankrike som var de stora favoriterna inför matchen. Sydkorea fick en väldigt bra chans att ta ledningen i matchen efter att ha blivit tilldömda en straff men den 19 åriga Lee Sodam lade en dålig straff som målvakten räddade. Istället slutade matchen 0-0 efter full tid och förlängning och matchen gick till straffar där Fransyskorna drog det längsta strået.

Sydkorea har på senare tid fått fram flera fina resultat inom damfotbollen och har lyckats kvalificera sig till VM i Kanada 2015 för första gången sedan 2003. Sydkorea har även lämnat intresse om att vara värdnation för VM 2019 där även Frankrike och Sydafrika har lämnat intresse. Skulle Sydkorea få vara värdnation betyder det att de är direkt kvalificerade för tävlingen och att de även är värd för U-20 VM 2018.

Källor: 1, 2, 3, 4

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av