Koreansk framgång i LPGA tävlingar i Nordamerika

Tre LPGA tävlingar har spelats i Nordamerika mellan 7 – 24 augusti med bra resultat från flera Sydkoreanska golfare.

På de tre LPGA tävlingarna mellan 7-24 augusti så lyckades Sydkorea plocka hem 6 av 9 möjliga pallplatser. Det började med en tävling i Michigan, USA där den 23-åriga Lee Mirim tog hem sin första vinst i LPGA Touren efter att ha spelat särspel mot landsmaninnan Park Inbee som slutade tvåa. Sedan fortsatte det vidare till New York, USA den 14 augusti där Park Inbee fick ta sin andra seger i LPGA Touren för i år och lyckades även försvara sin vinst från i fjol på banan. 21 augusti så bar det av till Ontario, Kanada där vi återigen fick se en ny koreansk vinnare, denna gång var det 24 åriga Ryu Soyeon som lyckades knipa förstaplatsen. Andra och tredjeplatsen togs av Choi Nayeon och Park Inbee, vilket ledde till att Park Inbee nu har placerat sig 1,2 och 3 under de tre senaste LPGA tävlingarna.

I och med dessa tävlingar avklarade så ser vi Park Inbee på tredjeplats i totallistan över inspelade pengar år 2014 med sina 1 416 814 dollar. Park har spelat in 623 458 dollar på de tre senaste tävlingarna, som spelats med minst en tredjeplats på varje tävling. Park har spelat in mest pengar under hela LPGA touren två år i rad och siktar på ett tredje. På niondeplats ser vi vinnaren av den senaste tävlingen i Ontario, Ryu Soyeon som spelat in totalt 741 763 dollar under året varav 337 500 av pengarna kom från vinsten i Ontario. Lee Mirim och Choi Nayeon ligger på 22 respektive 25 plats i listan.

LPGA Touren har tävlingar i flera delar av världen och den 16 oktober börjar tävlingarna i Incheon där spelarna ska tävla om en total prispott på 2 miljoner dollar. Förra vinnaren av tävlingen är den koreanska golfaren Amy Yang.

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av