Indieful ROK: Hello Rookies för augusti

Det är inte bara Kpop som produceras i Korea. Sydkorea kan stoltsera med en stark och kreativ indiescen med en egen och unik prägel. En gång per vecka kommer Anna Lindegren Lee från Indieful ROK gästa oss med artiklar om nyheter, intervjuer med mera.

Årets Hello Rookie har pågått i ett par månader nu. Eftersom auditions är förberedande för deltagande i Hello Rookie-avsnitten av EBS Space 공감, väljs vinnarna en månad i förväg vilket betyder att redan i juli får vi veta vilka band som har utnämnts till Hello Rookie för augusti.

För augusti var det sju band som valdes ut att delta i live auditions: shoegazers UHF, rock’n’roll banden The Roosters och Pavlov, garage rock bandet Les Sales,  britrockinfluerade Lowfeels, indie rock bandet MAN and heavy rock bandet Messgram. Auditions tog plats den 7:e juli, där Pavlov och The Roosters utsågs till vinnare. Vidare valdes MAN ut som ”wildcard” för nästa månads live auditions.

Pavlov

Genom att mixa all slags rock i en högljutt engagerande sätt släppte Pavlov debut EP:n 반드시 크게 들을 것  där huvudspåret 암사자 valdes för Music Alliance Pact några månader senare. Sex år senare släppte Pavlov sitt första fulla album 26 nu i maj och det tycks ha tagits emot väl bland både fans och kritiker.

The Roosters

Med en förkärlek för ”gammal” rock från 50-, 60- och 70-talet, släppte de fyra medlemmarna i The Roosters sin första digitala singel Take Away 2012. Bandet följde i maj i år upp det med EP:n  Ret’s ooR, vilket kan som spåras via Musicking.

MAN

MAN bildades i november 2013 och har spelat aktivt sedan januari i år. Även om det är ungt – definitivt det yngsta bandet bland alla Hello Rookie tävlande – så har MAN fått en hel del positiv uppmärksamhet och medverkade som gäst på en Rock’n’Roll Radio show på Sangsang Madang förra månaden.

Den här artikeln publicerades ursprungligen på engelska på Indieful ROK. För mer nyheter, intervjuer med mera om koreansk indie rock, se Indieful ROK.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av