Cheese Tteokbokki från Song Hak Co. Ltd.

När jag var i Stockholm i våras så gick jag som vanligt in på Oriental Supermarket för att fylla på förrådet innan jag åkte hem.

Jag gick till kylen där de har sin tteok och, till min fullskomliga lycka, fanns där något nytt. Bredvid de gamla vanliga tteokpåsarna som jag har köpt så många gånger stod en nätt liten rad med gyllende påsar, som det stod 치즈떡볶이– Cheese Tteokbokki . 

Efter det långa resan hem får jag äntligen möjlighet att testa. Kommer jag bli besviken eller kommer det vara precis så underbart som jag föreställer mig?

Jag tillagade min Tteok enligt mitt Tteokbokki recept som finns på vår sida och det var himmelskt! Tteoken är cylinderformad ochser nästan exakt ut som vanlig garaetteok (cylinderformad tteok) , men utöver den sega risdegen finns det i mitten en fyllning av ost. Ostfyllningen är ett utmärkt komplement till den heta, kryddiga tteokbokkisåsen. När man tillagar tteoken så smälter osten i mitten till en ljuvlig varm smakbomb. Som en liten överraskning när man biter i tteoken exploderar nästan osten ut och blandar sig perfekt med den varma smakfulla tteokbokkisåsen.

Om ni har möjlighet att någonsin testa  치즈떡볶이- Cheese Tteokbokki så tycker jag verkligen ni ska ta chansen. Den är fruktanskvärt god och tar din tteokbokki till en helt annan nivå!

 

 

Namn: 치즈떡볶이- Cheese Tteokbokki
Land: Sydkorea
Tillverkarare: Song Hak Co. Ltd.
Pris: 49 kr (men jag har hört att priset har höjts)
Butik: Oriental Supermarket, Stockholm

 

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

1 Comment
  1. Jag var på topokkifestival i Korea för några år sen och där hade de den här sorten. Där serverades den bl.a. med ostsås (topokki carbonara!) som var riktigt god. Tänker mig även att det är bästa typen av topokki om man tar sig för att laga topokki bolognese nån gång, men har inte sett den varken i Korea eller Sverige sen dess. Det kanske har blivit dags att äntligen göra ett första besök till Oriental Supermarket…

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av