Stopp för mimande artister på Music Core

MBC:s musikprogram Show! Music Core har infört ett förbud mot att artister mimar till förinspelad sång.

Regeln infördes från och med programmet som sändes 28 juni. Syftet är att låta publiken uppleva sångare som faktiskt sjunger. Enligt Music Cores chefsproducent Park Hyun-seok har artisternas bolag sig själva att skylla, eftersom de allt oftare enbart bryr sig om att uppträdandet ska se bra ut.

Hänsyn kommer dock ändå tas för artister och grupper som har krävande dansnummer. Det kommer vara tillåtet att sjunga till förinspelade röster, om de spelats in under genrepet samma dag, eller om det är en likvärdig live-inspelning.

Vad tycker ni om Music Cores initiativ?

Källor: 1, 2

Susanna Karppinen

Moderedaktör

1 Comment
  1. Jag förstår båda sidor; artisterna och deras bolag vill visa upp sitt bästa och inte svettandes, hyperventilerande bilder av sig själv, samtidigt som Music Core vill att det ska handla om musiken, sången och artisternas förmåga att sjunga. Jag tycker att en lösning vore ifall de måste sjunga en viss procent av sången live. Kanske 50 procent?

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av