Sommar + korta kjolar = sant

Sommaren har kommit på allvar till Sydkorea, och kändisarna plockar fram sina minikjolar i takt med att temperaturen stiger. Den korta kjolen är nämligen perfekt för att få den rätta sommarkänslan. Och för att visa upp sina ben, så klart.

Ji-yeon (T-ARA), Lee Se-young, Bae Noo-ri, Wang Ji-hye

Minikjolarna som syns på röda mattan och vid evenemang den här sommaren varierar i färg, men speciellt i form och textur. Raka, veckade, snäva eller utställda – kändisarna verkar fullkomligt frossa i minikjolar.

Koreanska kvinnor är ju kända för att älska höga klackar, och om man nu ska visa sina ben passar det bra att ta hjälp av klackarna för att få benen att se slankare och mer välformade ut. Flera av tjejerna här satsar på maximal höjd med platå, men en enkel klack gör också susen.

Hae-ryeong (BESTie), Min (Miss A), Oh Yeon-seo, Clara

Vitt må vara den klassiska sommarfärgen i Sverige, men i Korea har man insett att svart är bästa färgen för att hålla sig sval i hettan. En annan möjlig anledning till att svart syns så ofta den här sommaren kan vara Sewol-katastrofen. När kändisar började klä sig i svart för att visa sin sorg och sitt deltagande skapade det, bisarrt nog, en trend i sig.

Oavsett anledning är svart det givna alternativet för många när de vill ha en elegant stil. Att matcha svart med vitt är alltid populärt eftersom det är ett sätt att skapa intressanta kontraster, men just nu är det dessutom extra inne på grund av modevärldens förkärlek till monokromt,  något som synts de senaste säsongerna.

Är minikjol din grej i sommar? Vilken av kjolarna här är din favorit?

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av