[RECEPT] Subak Hwachae – Svalkande melondryck

När sommarens tryckande värme sveper in över Korea så behövs det verkligen något att kyla ner sig med. Korea har gott om kylande rätter och drycker som är underbara att förtära en het sommardag, eller när man överhuvudtaget behöver svalka.

Här delar jag med mig av ett recept på populär Hwachae. Hwachae är en sorts bål (alkoholfri) som görs på frukt, blommor, plantor eller olika sädesslag. En av de mest populära sorterna är Subak Hwachae som görs huvudsakligen på vattenmelon. Den har en trevlig sötsyrlig smak som verkligen är uppfriskande.

TIPS! Detta recept passar även väldigt bra med jordgubbar. Testa er fram till vilken frukt ni föredrar och berätta för mig!

OBS! Tänk på att inte använda för mycket sockerdricka för då skär det sig och blir grynigt. Håll dig till ca 2 delar mjölk på en del sockerdricka.

Det du behöver är…

5 dl mjölk (ev laktosfri)
½ dl kondenserad mjölk
½ dl granatäppeljuice
2 dl Sockerdricka (eller Sprite/7up)

1 dl jordgubbar
1 dl frysta hallon (istället för is)
2 dl honungsmelon
3 dl vattenmelon

  1. Blanda ner den kondenserade mjölken i den vanliga mjölken. Rör om noggrant så att det inte finns någon kondenserad mjölk kvar i botten
  2. Tillsätt granatäppeljuicen i mjölken.
  3. Lägg den tärnade och skurna frukten i en skål.
  4. Häll mjölkblandningen över frukten och rör om försiktigt.
  5. Tillsätt sockerdrickan. Det kommer att skumma lite.
  6. Rör om försiktigt så kolsyran inte försvinner.
  7. Häll och upp i ett glas och servera!

맛있게 드세요!

Rebecca Ljungdahl

Matredaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av