Pro-japansk symbol upptäckt i One Piece, utställning ställs in i Seoul

Koreanska fans av One Piece-mangan får åka utomlands om de vill besöka utställningen One Piece Exhibition: Original Art x Movies x Experience, som egentligen skulle hållas i Seoul med bl.a. statyer av karaktärerna i naturlig storlek och extra illustrationer från författaren Eiichiro Oda. Tre dagar innan premiärdatumet blev utställningen, som skulle hållas vid Seouls krigsmonument, plötsligt inställd. 

One Piece är en av världens mest populära mangaserier och även den mest sålda mangaserien. Mangan har producerats sedan 1997 och har resulterat i över 600 anime episoder, över 20 olika spel, 11 filmer och ett kortspel. One Piece har dubbats till koreanska och sänts på både KBS och Tooniverse.

Anledningen sägs vara att man har upptäckt användning av Japans örlogsflagga The Rising Sun i mangan. Flaggan anses vara kränkande i länder med japanska krigsoffer, som t.ex. Kina och Korea som innan varit drabbade av japansk militär och imperialism.

one piece  - 4 one piece - 2 one piece - 3

Eftersom eventet skulle hållas i krigsmonumentet så bestämde sig arrangörerna för att ställa in utställningen då det kändes opassande. Tyvärr kunde arrangörerna inte flytta utställningen till en mer passande plats eftersom de inte fick reda på detta innan.

Nyligen hölls utställningen i Taiwan, ett annat land som var koloniserade av Japan tidigare men där gick utställningen utan några problem och blev hyllad av kritikerna.

Källor: 1, 2

Sara Sjögren

Kulturredaktör.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av