Målvaktsmiss ger Sydkorea bra start i VM

Sydkorea spelade sin första match i Fotbolls-VM under tisdagen, när de spelade oavgjort i en viktig match mot Ryssland.

Det såg länge ut som att det skulle bli VM:s andra mållösa match, men efter 68 spelade minuter drar Sydkoreas Lee Keun-ho iväg ett skott som den ryske målvakten tappar in i mål. Drygt 5 minuter efter Sydkoreas ledningsmål lyckades Ryssland trycka in en boll efter tveksamt ingripande av den sydkoreanske målvakten. Det diskuterades även om målet skulle godkännas eftersom den ryske spelaren såg ut att vara offside när han fick tag i bollen. Målet godkändes dock och matchen slutade 1-1, som gav viktiga poäng för båda lagen, då en förlust skulle vara ödesdigert för bägge.

På gatorna runt om i Sydkorea samlades 100 000-tals personer för att stödja landslaget. Vid en av huvudgatorna i stadsdelen Gangnam samlades drygt 24 000 personer där storbildstv-apparater hade satts upp. Personer som blev intervjuade sa bland annat att de fått lov att börja en timme senare för att kunna se matchen, och en universitetsstudent hade tagit paus i pluggandet inför slutexamen för att se matchen. PSY passade även på att framföra hits som Gangnam Style för fans som samlats utanför COEX Convention Center. Det fanns även flera kända koreanska personligheter som visade sitt stöd, och dagen efter matchen flöt det runt flera klipp där flera kpop-grupper visar när de ser på matchen på TV.

10458132_10152511694918735_52805454115497349_n

Belgien lyckades vinna den andra matchen i gruppen med 2-1 efter att ha legat under med 0-1 i halvtid mot Algeriet. Sydkorea möter Algeriet på söndag klockan 21.00 (svensk tid) för att sedan avsluta gruppen mot Belgien den 26e Juni.

Källor: 1, 2, 3

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av