Modetips inför studenten

Har du en student eller avslutning att gå på i sommar men ännu inte har bestämt vad du ska ha på dig? Då kan du börja slappna av.

Vitt är en av de hetaste trendfärgerna i år, och det finns många exempel på hur man kan sätta ihop sin student-outfit och samtidigt inspireras av den koreanska kändiseliten.

Det säkra kortet

[Park Shin-hye, Sulli (f(x)), Yoo Ye-bin (Miss Korea 2013), Jun Ji-hyun]

Den vita studentklänningen känns nästan självskriven, och det finns så många olika varianter att välja på att det med största sannolikhet finns en som passar alla (det är dock ingen överraskning att våra kändisar väljer korta klänningar för att visa upp sina ben).

Oavsett om du gillar den feminina stilen med spetsar, brodyr och transparenta partier, eller den mer minimalistiska och dressade stilen, ligger du helt rätt i det koreanska modet. Det kan nästan inte bli fel.

Mixa och matcha

[Han Ji-hye, Kim Min-jung, Tiffany (Girls’ Generation), Oh Yeon-seo]

Ett naturligt alternativ till klänningen är en kjol plus topp, men faktiskt funkar shorts plus topp minst lika bra. En fördel med två separata delar är att man kan blanda som man vill, så varför inte utnyttja det till max? Med en enklare underdel kan man lägga lite mer krut på överdelen.

Väljer du en skjorta för en klassiskt elegant look, volangblus för en kvinnligare framtoning, eller till och med en kavaj för att klä upp dig lite mer? Den som istället vill ha en ledigare stil kan satsa på en snygg t-shirt, gärna med ett intressant tryck.

Maskulina influenser

[Yoon Eun-hye, Yoona (Girls’ Generation), Nam Bora, Clara]

En av de stora trenderna i år är de maskulina influenserna, så om du vill visa att du hänger med, ta på dig ett par byxor istället. Faktum är att en hel kostym är precis rätt. Det maskulina slår igenom även när det gäller vidden på byxbenen, vilket innebär att man med fördel kan välja bort de tajta byxorna som annars verkar älskas av koreanska kändiskvinnor.

Detaljerna

  • Till vita kläder är det vanligt att man väljer vita eller beige skor. För lite extra skimmer väljer koreanska kändisar silverglansiga denna säsong. Om det ändå känns för blekt kan man gott ta ett par riktigt knalliga istället. Varför inte röda?
  • Enkla och diskreta smycken passar bra till den avskalade stilen med vita kläder. Vill man vara lite mer ‘hey mister’, kan man välja ett stort, färggrant halsband a la Girls’ Generations ‘Mr.Mr’. Ett annat sätt att få in lite bling-bling i sin outfit är att välja ett par rikligt dekorerade skor, eller en topp med strass eller pärlor på strategiska ställen.
  • Om man inte kan undvika ha med sig en handväska under studentaktiviteterna kan man tänka på samma sätt som med skorna: neutrala färger är alltid rätt och ser elegant ut. Om man är lite mer vågad tar man istället en dramatisk färg som gör väskan till en djärvare accessoar.

För killarna

[Yunho (TVXQ), Lee Joon (MBLAQ), Kim Soo-hyun, Key (SHINee)]

För killar kan det ofta kännas att det inte finns några alternativ till den obligatoriska kostymen, och visst finns det en sanning i det. Men det finns flera sätt att få sin kostym-outfit lite personligare och lite roligare men framför allt, lite mer Korea-inspirerad.

  • Den modige väljer helvitt, gärna i kombination med silvergrått i till exempel skjortan eller slipsen.  För att undvika se ut som en rest från 80-talet är det dock viktigt att välja en välsittande kostym, som inte är för stor.
  • För en ledigare men ändå stilig look kan man göra som Lee Joon och skippa kavajen och lägga till en figurframhävande väst istället. Det är genom att kombinera matchande färger på de olika delarna som man får den charmiga stilen.
  • Den som gillade karaktären Do Min-joon i ‘My Love From the Star’ kan satsa på en enkel, svart kostym, med vit skjorta och smal, svart slips, tillsammans med ett par gympaskor. Risken är så klart att vissa tror du glömt finskorna hemma, men vi andra vet bättre.
  • Om slips känns för tråkigt, välj en intressant skjorta istället a lá Key. Med det menas en skjorta med färger, mönster eller detaljer som gör att man helt enkelt inte behöver mer dekoration.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 89, 10,

11, 12, 13, 14, 15, 16

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av