GSL final spelades den 5 april

GSL, Global Starcraft II League, är förmodligen den största Starcraft ligan, och den liga som flest följer runt om i världen. Den 5 april så utsågs denna säsongs vinnare av ₩70.000.000 (ca 445,000 SEK), tvåan fick ₩15.000.00, (ca 95,000 SEK). Det är dock inte bara prispengarna som spelarna var ute efter. WCS (World Championship Series) delar ut poäng beroende på vinsterna där de 16 bästa sedan får mötas i huvudfinalerna i slutet av året. Däremot har båda finalisterna vunnit en plats i andra gruppspelsfasen i GSLs globala tävling för finalisterna i säsong ett av WCS Amerika och Europa.

Spelarna som lyckades ta sig till final var Joo ”Zest” Sung-Wook som är med i laget KT Rolster och Eo ”soO” Yoon-Su som spelar för laget SK Telecom T1. Båda spelarna är födda 92 och har fortfarande flera år kvar som proffesionella Stracraftspelare. Spelarna spelar raserna Protoss och Zerg där Protoss är högutvecklade aliens med väldigt bra teknologi medans Zerg är organiska aliens som satsar på kvantitet över kvalité. Båda spelarna lyckades med att vinna sina grupper under första gruppspelet genom att endast förlora en karta var. Däremot lyckades Zest bara komma tvåa i det andra gruppspelet, för att sedan slå ut förra säsongens vinnare sOs. soO lyckades, på sin väg till finalen, att slå ut kända spelare såsom herO och PartinG.

zestsooNär finalen sedan startade på lördagen så var det många som såg fram emot en väldigt bra matchserie och man blev absolut inte besviken. Matchserien spelades i formen bäst av 7 kartor, först till fyra, där alla kartorna spelas efter varandra. När sex kartor hade spelats så stod det 3-3 vilket betydde att det skulle spelas en sista och avgörande karta där soO valde att satsa allt på en attack som Zest klarade av att hålla och lyckades sedan ta hem kartan och vinsten av GSL Season 1.

 

Källa: 1, 2, 3, 4, 5

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av