Nya filmen Elegant Lies (우아한 거짓말) behandlar ett tungt ämne

Den 13:e mars hade filmen Elegant Lies premiär i Korea. Hjärnorna bakom filmen är regissören Lee Han och författaren Kim Ryeo-ryeong, som tidigare samarbetat med filmen Wandeuk (Punch). Till skillnad från dess glada och upplivande inslag för Elegant Lies snarare med sig ett tungt ämne som kan komma att frambringa många tårar.

Filmen handlar om 14-åriga Cheon-ji, spelad av Kim Hyang-gi, som tar sitt eget liv och efterlämnar en familj bestående av mamman och storasystern, vars liv vi år fortsätta följa i resten av filmen. Cheon-ji’s storasyster, Man-ji, blir något av en detektiv då hon bestämmer sig för att ta reda på exakt varför Cheon-ji tog sitt eget liv. En rad nya karaktärer dyker upp, och Man-ji misstänker att de kanske kan ha någonting att göra med Cheon-ji’s drastiska beslut.

Men detta är ingen detektivhistoria. Filmen behandlar ett extremt tungt ämne som många kan känna igen sig i. En undersökning gjord av Korea Health Promotion Foundation visar på att hälften av alla sydkoreanska ungdomar har eller någon gång har haft självmordstankar. Kanske är det just för att ämnet berör många i dagens samhälle som Elegant Lies toppar listorna i Korea med intjänade 3,16 miljoner dollar sedan premiären för bara ett par veckor sedan.

Skådespelaren Kim Hee-ae, som spelar mamman till Cheon-ji och Man-ji, uttryckte till en början en oro över hur resultatet av filmen skulle bli. ”Det fanns tillfällen då jag oroade mig över att filmen skulle verka för seriös.” säger hon, men efter att ha sett filmen konstaterar hon att så är inte fallet, och tillägger. ”Men filmen inkluderade en del roliga scener också, vilket gjorde att även en lättsam ton fanns där att se.”

Källor: 1, 2, 3, 4

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av