Vår- och sommartrender 2014

Våren är redan här och det är hög tid att ta en titt på vilka trender som förväntas slå igenom under årets varma månader.

Feminint

Feminint är ett av vårens mest använda nyckelord, speciellt i samband med klänningar. De kan vara antingen utställda eller kroppsnära, men de har alla gemensamt att de framhäver figuren, ofta genom att markera midjan. Säsongens feminina plagg får dessutom gärna ha rikligt med dekorationer i form av påsydda pärlor och volanger, eller så väljer man plagg med till exempel spets, chiffong eller annat transparent material, vilket också leder oss till nästa trend.

Transparent

Man kan i princip titta på vilken röd matta som helst och se kvinnor klädda i mer eller mindre transparenta plagg. Utmanande eller oskuldsfullt – det finns plats för båda (och allt däremellan) i säsongens mode. Spetsklänningar och -blusar förenar det feminina och det transparenta på ett självklart sätt vilket gör dem superpopulära bland kändisarna.

‘Crop top’

Hata eller älska? Även om alla inte gillar de korta topparna, så verkar de koreanska kändiskvinnorna ha tagit dem till sina hjärtan. En variant på samma tema är klänningar med en utskuren bit i mitten, som på KARA’s Han Seung-yeon (andra från vänster på bilden).

Mönster och tryck

Vad vore våren utan blommor? Blommönster (gärna storblommigt) kommer starkt, men nyckelordet att just ‘mönster’. Ju mer desto bättre, och det är fritt fram att blanda olika sorters mönster. Till trenden hör också tryck, som gärna får föra tankarna till tavlor och konstverk. Även hundtandsmönstrat är glödhett i vår och sommar.

Vad tycker ni om dessa vår- och sommartrender? Har ni sett nån trend som inte nämns här?

Källor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,

9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,

17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25

Susanna Karppinen

Moderedaktör

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av