[RECENSION] VIXX – Voodoo

Släpptes: 25 november 2013

Skivbolag: Jellyfish Entertainment

Nu har VIXX äntligen släppt sitt första fullstora album! Efter att ha debuterat i maj 2012 med låten SUPER HERO har VIXX förutom det nya albumet hittills släppt fyra singlar och två minialbum. Utöver musiksläpp har gruppen även hunnit med en global tour, där de bland annat besökte Stockholm.

Voodoo är ett album med mycket charm och många olika typer av låtar. Albumet innehåller 9 nya låtar av totalt 15. Utöver de nya låtarna finns även debutlåten SUPER HERO, hiten On and On samt Hyde med. En del av musiken på minialbumet Hyde är producerad av svenskar och så är även fallet nu. Denna gång har Albi Albertsson, Andreas Carlsson och Stephan Elfgren fått den stora äran att producera två av låtarna på albumet; Beautiful Killer och B.O.D.Y.

 1. ”VOODOO (Intro)” – albumet börjar med ett kort intro, som även introducerar musikvideon till Voodoo Doll.
 2. 저주인형 (Voodoo Doll)” – Voodoo Doll är albumets titelspår och är, enligt mig, en av albumets absolut bästa och starkaste låtar. Låten har ett skönt beat och visar verkligen vilken bra grupp VIXX är röstmässigt. Musikvideon har släppts i två olika versioner, varav den ena är betydligt mer grafiskt obehaglig än den andra. Videon visar även gruppens färdigheter i dans, och återigen fungerar det mörka konceptet perfekt. VIXX har än en gång tänjt på gränserna lite mer, och levererar med bravur!
 3. ”Beautiful Killer” – Ravi har varit i farten och har varit med och producerat denna låt till albumet, ihop med bland annat Albi Albertsson. Låten är maskulint sexig med ett härligt gung. Den är dock något svagare än föregående låt, Voodoo Doll.
 4. ”Someday” – Albumbets första ballad är en lugn och skön melodi. Även denna låt har Ravi varit med och skrivit. Balladen har beskrivits som ”vintrig” av VIXX Leo, alltså en låt som passar bra under dessa kalla vinterdagar. Jag kan inte annat än hålla med!
 5. 대답은 너니까 (Only U)” – Only U, tillsammans med den vackra musikvideon som är inspelad i vårt eget Stockholm, är detta en av mina absoluta favoritlåtar på albumet. Med ett skönt gung och härlig melodi kan man inte annat än att vilja gå med killarna kring Stockholms alla gator. Det är definitivt en av de starkaste låtarna på albumet, och återigen har Ravi varit med och skrivit låten.
 6. ”B.O.D.Y” – En svenskproducerad låt som är lite annorlunda än de tidigare låtarna på albumet. Låten är sexig och trallvänlig på samma gång och den fastnar enkelt i huvudet. Den har ett poppigt beat och det är svårt att sitta still när man lyssnar på den. Även denna låt är mycket stark.
 7. ”Secret Night” – När vi ändå är inne på de sexiga låtarna, här kommer nästa Ravi-låt! Denna gång har Ravi både skrivit och producerat låten, och han har själv sagt att den uttrycker hans innersta fantasier. Den är fartfylld och har en skön takt. Secret Night är inte lika trallvänlig som B.O.D.Y, men är definitivt en mycket bra låt.
 8. ”Say U Say Me” – Denna låt är absolut en av mina favoriter genom hela albumet, kanske till och med min främsta favorit! Låten är gullig, trallvänlig och har ett skönt gung låten igenom. Den visar väldigt mycket på de röstmässiga talanger som VIXX innehar, och är en mycket bra låt. Även här har Ravi varit med och skrivit låten.
 9. 오늘부터 여자 (My Girl From Today)” – Låtens intro ger en känsla av att vara en acapella, men tonar snabbt ut i en härlig poplåt med mycket fart och ett härligt beat! Ravi har varit med och skrivit låten även denna gång. Denna låt är en stor favorit för mig personligen, den piggar verkligen upp mig dessa kalla vintermornar!
 10. 태어나줘서 고마워 (Thank You for Being Born/Thank You For My Love)” – Albumets andra och sista ballad är tillägnad VIXX fans. Det är en lugn låt som ger en varm känsla. Det låter lite cliché, men du kan känna kärleken och tacksamheten strömma ut genom högtalarna när låten spelas. En fantastiskt vacker ballad (även om du kanske inte är ett stort fan av VIXX) som även den visar på den stora talang som gruppen äger.
 11. ”SUPER HERO” –  Debutlåten SUPER HERO finns med på albumet och är sedan tidigare en av mina favoritlåtar. Den är väldigt catchy och typiskt poppig, med det unika soundet som kom att bli just VIXX signum. Musikvideon är färgsprakande och visar verkligen på medlemmarnas dansfärdigheter.
 12. ”Rock Ur Body” – Rock Ur Body är en poppig och glad låt som är mycket svår att sitta stilla till! Melodin får en att vilja skutta runt i rummet och rocka loss totalt. Musikvideon är lekfull och färgglad, med en snygg dans till. Denna låt tillhör VIXX senaste ”ljusa” koncept.
 13. 다칠 준비가 있어 (On and On)” – Låten, som även översätts som I’m ready to get hurt, är VIXX första mörka konceptlåt. Melodin är poppig, med ett unikt beat som är svårt att sätta fingret på, men det fungerar. Den är väldigt catchy, och ja, mycket bra helt enkelt! Det mörka konceptet passar killarna väldigt väl, och det passar även till låten.
 14. ”Hyde” – Uppföljaren till On and On är om än mörkare än vad som tidigare har setts hos VIXX. Gruppen tänjer på gränserna ytterligare, och visar på en mångsidighet som är mycket attraktiv och kanske lite ovanlig att se inom k-popen. Låten är spännande och ger ett mörkt intryck även utan videon. Den är dansvänlig och den sångmässiga insatsen är perfekt.
 15. 저주인형 (Voodoo Doll) (Inst.)” – Instrumentella versionen av Voodoo Doll.

Sammanfattningsvis tycker jag att detta album är absolut fantastiskt. Jag är väldigt petig med k-pop, det ska jag ärligt erkänna, och det har aldrig hänt att jag har gillat samtliga låtar på ett album. VIXX har levererat, och jag är mycket imponerad. Jag ger detta album full pott på poängskalan, och ser med glädje fram emot fler album och låtar av VIXX!

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/57/161457/hallyu.se/public_html/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/misc.php on line 869
The Good Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/57/161457/hallyu.se/public_html/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/misc.php on line 891
The Bad Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /storage/content/57/161457/hallyu.se/public_html/wp-content/themes/thevoux-wp/inc/misc.php on line 899
0
No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av