Årets mest upprörande rapportering om Korea

Susanna
Underrättelsetjänsten arbetade för att få folk att rösta på nuvarande presidenten samtidigt som de svartmålade oppositionen. Inte nog med det, när saken sedan ska utredas verkar de styrande vilja förhindra det med alla medel. Sånt borde inte hända i samhällen som utger sig för att vara demokratier.

korea-2_2432390b

Emelie
Bilden av kpop i Svensk media. Behöver jag säga mer? Att K i kpop inte bara står för Koreansk, utan även för knäpp, knasig och vad det nu stod.

metro2

Malin
Upprörande, men kanske på ett mer positivt sätt en ett negativt, var för mig det som SHINees Jonghyun nyligen gjorde; gick ut med att han stöttar alla LGBT-personer i Sydkorea. Det som upprör mig mest är egentligen det hat han fått utstå för att öppet förklara sitt engagemang för LGBT-personer.

_7B9PXk7

Elin
Föga förvånande så är för mig Metro’s Peter Lindholms onyanserade artiklar om kpop och hans oförmåga att ta till sig den kritik som getts. Hans artiklar hade inte varit något att höga ögonbrynen åt om rapporteringen inte var så endimensionell. Han har konstant använt sig av ett  nedlåtande ordval och formuleringar istället för att belysa fler aspekter av kpop. Ingen förnekar att kpop videor kan vara rätt så bisarra ibland, men genom vad han skriver så framställer han genren som något att göra sig löjlig över, som är genomgående knäpp, knasig och inte värd samma som alla andra. Det är därför EYK inte bemöts med samma kritik som Lindholm för sin EYK Awardkategori Mest Bisara Video – då de inte enbart belyser denna del av kpoppen, utan hanterar den mer balanserat.  Det gör mig besviken, för att Metro har i andra sammanhang genomfört mycket bra reportage om kpop av exempelvis Emma Björkman.

METRO1

Rebecca
I våras skrevs det mycket om ”oroligheterna” på Koreahalvön. Jag blev ofta irriterad för svensk medias rapportering om situationen inte alls stämde överens med den jag hade, läget va i princip det samma som när jag bodde i Seoul. Läs mer här.

DSC07126-720x300

Nina
Sasaengs. Speciellt Exo’s och en viss bröllopsceremoni…

exo-exo-k-exo-m-baekhyun_1380482336_af_org

Elin Törnqvist

Chefredaktör

Elin Törnqvist är Tidskriften Hallyus chefredaktör och en av grundarna.

No Comments Yet

Kommentera

Chefredaktör och ansvarig utgivare: Elin Törnqvist

Tipsa oss: [email protected]

Organisationsnummer: 802490-6987

ISSN: 2001-936X

© Tidskriften Hallyu
Tidskriften Hallyu sponsras av